Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Studentská porota

logo Mezipater

9. český gay a lesbický filmový festival Mezipatra 2008

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Studentská porota

Studentská porota hodnotí krátké filmy a uděluje Cenu studentské poroty pro nejlepší krátký film.

Aramisova
Aramisova

Aramisova pochází ze Žiliny, je artdirector mezinárodního kulturního časopisu PANIC BUTTON (www.panicbutton.info) a studuje první ročník katedry hrané režie na FAMU.

Jiří Andrle
Jiří Andrle

Profesionální intelektuál, vyhlášený diskutér v pražských, plzeňských i pařížských vinárnách. Spisovatel, režisér a tvůrce videoklipů. Teoretik a praktik umění v oblastech literatury a filmu. Žádá o zavedení speciální kategorie „self-sexuál“, jeho filmový autoportrét podporující tuto snahu byl nazván „Narcis“. Obdivován ženami, muži i ostatními bytostmi pro svůj půvab, šarm a řečnické umění.

Markéta Kaňková
Markéta Kaňková

Autorka, režisérka a hudebnice s životním heslem láska - svoboda - imaginace. Studuje filmovou a divadelní vědu na FF UK. Jako asistentka režie se podílí na vzniku dokumentárních filmů pro ČT a tvoří vlastní dokumenty: na MFF Techfilm oceněné “Mikrosvěty”, “Svět podle Duncanu“ o českém výrazovém tanci. Účastnila se workshopu na MFF v Cannes a byla dramaturgyní 13. MFF Aye Aye ve Francii, kde připravila konferenci “Česká nová vlna”.

Vendula Wiesnerová
Vendula Wiesnerová

Studuje magisterský program Obecné antropologie na FHS UK v Praze. Od roku 2007 pobývá studijně ve Španělsku, kde se v rámci terénního výzkumu zaměřuje na místní LGBTQ hnutí a politizaci sexuality. Zajímá se především o queer etnografii a audiovizuální antropologii, je spolutvůrkyní dokumentu "Intento ser yo" o sexuálních identitách v Madridu a v současnosti pracuje na filmu zabývajícím se problematikou transsexuality.

Tereza Zvolská
Tereza Zvolská, Dis.

Členka poroty Febiofest 2008, absolvovala jednosemestrový kurz filmové vědy na FF UK. Zajímá se o kulturu Dálného východu, především Japonska, jeho kinematografii a dění na tamní GLBT  scéně, k čemu jí napomáha fakt, že ovládá japonský jazyk. Ukončila studium na VOŠ cestovního ruchu a sleduje aktuální trendy v oblasti Queer turismu.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2008

Mezipatra 2008

  • Diváci: 11 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 30
  • Filmy: 62
  • Web: 32 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, České Budějovice, Český Těšín

Ocenění 2008