Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Zajímavosti

logo Mezipater

9. český gay a lesbický filmový festival Mezipatra 2008

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Zajímavosti

Rozhovory, články, recenze, aktuality. Zajímavý je i váš názor, podělte se o něj ve fóru.

P.F.2009 Občanské sdružení STUD Brno, organizátor festivalu Mezipatra, vám přeje hodně síly v roce 2009.

Soutěž animovaného filmu s LGBTIQ tématikouObčanské sdružení eLnadruhou vyhlašuje otevřenou Mezinárodní soutěž animovaného filmu v rámci eLnadruhou - NEJEN lesbického kulturního festivalu.

Cílem soutěže je přinést pohledy mladé generace na téma coming outu, rodičovství a/nebo seznámení LGBTIQ populace.

topping_and_butch.jpg I život po Mezipatrech nabízí možnosti setkat se s queer uměním. Nové DVD edice přinášejí gay filmy a v Praze se po roce můžete setkat s komediální dvojicí Topping & Butch, známé z letošní "phrase a gay" v pořadu Q: na ty můžete s Mezipatry vyhrát lístky! Zveme Vás i na vernisáž výstavy fotografií z Newyorské Gay Pride.

janek-ruzicka-175.jpgSledujete Qéčko? Anebo nevíte, o co jde? Ve čtvrtek 6. listopadu v brněnském kině Art jste měli možnost zhlédnout dva díly tohoto pořadu z produkce České televize a následně debatovat s jedním z tvůrců pořadu, s Jankem Růžičkou.

Nyní přinášíme zprávu o tom, jak večer s hostem probíhal.

Fórum ČT: Debata s tvůrci pořadů Q a 13. komnataO víkendu 8. 11. a neděli 9. 11. hostí pražské kino Světozor pořady série Fórum ČT.

V sobotu uvedeme pořad 13. komnata s Martinou Navrátilovou a Milanem Heinem, v neděli queer pořad „Q“ (díly Media a Whotever). Po pořadech následuje debata s protagonisty nebo tvůrci pořadů.

Vstup zdarma.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2008

Mezipatra 2008

  • Diváci: 11 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 30
  • Filmy: 62
  • Web: 32 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, České Budějovice, Český Těšín

Ocenění 2008