Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Zajímavosti

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Rozhovory, články, recenze, aktuality. Zajímavý je i váš názor, podělte se o něj ve fóru.

P.F.2009 Občanské sdružení STUD Brno, organizátor festivalu Mezipatra, vám přeje hodně síly v roce 2009.

Soutěž animovaného filmu s LGBTIQ tématikouObčanské sdružení eLnadruhou vyhlašuje otevřenou Mezinárodní soutěž animovaného filmu v rámci eLnadruhou - NEJEN lesbického kulturního festivalu.

Cílem soutěže je přinést pohledy mladé generace na téma coming outu, rodičovství a/nebo seznámení LGBTIQ populace.

janek-ruzicka-175.jpgSledujete Qéčko? Anebo nevíte, o co jde? Ve čtvrtek 6. listopadu v brněnském kině Art jste měli možnost zhlédnout dva díly tohoto pořadu z produkce České televize a následně debatovat s jedním z tvůrců pořadu, s Jankem Růžičkou.

Nyní přinášíme zprávu o tom, jak večer s hostem probíhal.

Mezipatra on air Zajímají vás Mezipatra, ale nemůžete být každý den v kině?

Poslouchejte Rádio 1 denně (kromě 7.11.) ve 12.00 a 16.00 hodin. Více informací zde.

Nebo sledujte Minuty z Mezipater na obrazovkách České televize - denně (mimo 9.11.) na ČT2 ve 23.10. Více informací zde.

Videosoutěž Mezi/muži, Mezi/ženyFilmuj! Kamerou, mobilem, webkou: udělej video na téma „mezi/muži, mezi/ženy“ a pověs ho na stream.cz. Nejlepší kusy promítneme 6. 11. 2008 na zahájení pražské části 9. ročníku gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra a budou na homepage Streamu!

Teplý BollywoodFestival Bollywoodského filmu uvede ve svém programu gay film.

Mnoho lidí, mnoho tužeb/ Many People Many Desires
Dokumentární indický film, který vypráví napříč společenskými třídami o rozdílech mezi pohlavími, jazyky a kastami. Příběh osob s homosexuální a bisexuální orientací žijících v Bangalore můžete shlédnout na Festivalu bollywoodského filmu, který se koná 6. - 12. října 2008 v kinech Evald a Světozor.

Mezipárty Fashion Show STUD Brno a portál Iboys.cz pořádají u příležitosti Mezipater 2008 "Mezipatra Iboys párty," která proběhne v sobotu 1. 11. 2008 v brněnském klubu Fléda. V rámci programu jsme pro vás připravili Mezipárty fashion show, na které představí své kolekce návrháři Pavel Jevula a  Petr Kalouda. Pro uživatele serveru Iboys.cz nabízíme jedinečnou možnost stát se modelem na této unikátní módní přehlídce.

Mezipatra mezi okny STUD Brno a galerie Trojka pořádá 1. 11. 2008 při příležitosti 9. ročníku gay a lesbického festivalu Mezipatra 2008 na nádvoří Domu pánů z Kunštátu první ročník prodejní výstavy „Mezipatra mezi okny“. Tématem připravované výstavy je „Teplé nebe? peklo? ráj?“. Do konce září je možné se přihlásit.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011