Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Open up party

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Open up party

Zahajovací párty brněnské části Mezipater

Pro vysoké umění se musí člověk nadchnout. Přijďte otevřít a připravit svoji mysl na nával nových pohledů na svět. Festival netrvá věčně a vrací se jenom jednou za rok, tak oslavme jeho znovuzrození dříve, než bude konec. A to rovnou stylově ve foyer kina Scala. Hrát budou DJ Liquid A a DJ rádia Wave. Zlatým hřebem večera bude módní přehlídka Pavla Jevuly.

BRNO: 4. 11. // 22.00 // Scala, Moravské náměstí 3

Vstup zdarma

Po projekci filmu ovládnou předsálí kina půvabné modelky a modelové odění do extravagantních kousků, které z 35mm filmového pásu vytvořil oděvní designér Pavel Jevula.

Jevula často pracuje s neobvyklými materiály, které využívá v souvislosti se zaměřením tématu kolekce. Již dříve vytvořil byrokratické šaty z kancelářských sponek, šaty z plastu nebo papírové róby ve stylu "haute couture".

Přehlídka "Vysoké módy" tak parafrázuje téma festivalu Mezipatra, které shrnuje lehce ironický slogan " Vysoké umění". Letos bude hlavní obsahový důraz festivalu ležet na osobnostech výjimečných umělkyň a umělců, jejichž tvorba mimo většinových proudů významně obohacuje queer kulturu, a zároveň posouvá samo nezávislé umění do nových rovin.

www.paveljevula.cz

party_scala_foto kiva-35mm-hrdina

foto kiva-35mm-fantomas

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011