Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Filmová adopce

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Filmová adopce

I když už u nás existuje institut registrovaného partnerství, gay a lesbické páry stále nemohou adoptovat děti. Adoptujte si tedy alespoň film!

Vyberte si svého miláčka z katalogu filmů, které budou uváděny v rámci festivalu MEZIPATRA a přispějte částkou 500 korun na jednu jeho projekci v Brně nebo v Praze.


Prostřednictvím Vaší finanční podpory nám pomůžete nejen při uvedení Vámi vybraného snímku, ale můžete také zapůsobit na společenské mínění a významně ovlivnit smýšlení lidí okolo Vás. Vždyť právě díky filmům, které otevřeně hovoří o reálném světě gayů a leseb, jejich radostech a problémech, mohou lidé lépe pochopit, poznávat a možná i pomoci... Dejte majoritě příležitost porozumět a příště už byste se třeba mohli/-y stát adoptivními rodiči nejen filmovými!

Jak se stát adoptivním rodičem (rodiči)?

  1. Chcete-li podpořit (nízkorozpočtový) neziskový g/l filmový festival a stát se filmovými rodiči, stačí si vybrat Vám sympatický snímek z katalogu a poslat minimální částku 500 Kč na účet 153432736/0300 u ČSOB. Jako variabilní symbol použijte libovolnou Vámi zvolenou číselnou kombinaci. Samozřejmě uvítáme, pokud se rozhodnete přispět i vyšší částkou.
  2. Potom už stačí jen poslat krátký informativní e-mail na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , kde nám napíšete název vybraného filmu a Vámi zvolený variabilní symbol, abychom věděli, pro který snímek jsou Vaše peníze určeny a mohli Vám zaslat e-mailem potvrzení o jejich přijetí.
  3. Je jen na Vás, zda budete chtít sdělit své jméno nebo třeba jen přezdívku. My pro Vás každopádně budeme mít k vyzvednutí nachystány volné vstupenky na Váš film (dle výběru v Brně či Praze) a před samotnou projekcí - jen budete-li si to přát - zveřejníme jména adoptivních rodičů filmu, abychom Vám tak mohli poděkovat. Nebudete-li chtít, Vaše jména nikde nezveřejníme.
  4. Budete-li si přát, vystavíme Vám také potvrzení o daru, na jehož základě si můžete věnovanou částku odečíst z daňového základu.

Adoptivními rodiči jsou:

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011