Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Nezranitelní

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Nezranitelní

Invulnerables
DVD

Blok krátkých gay filmů o krizových životních momentech.
Set of gay short films on critical moments in life.

 

Nezranitelný

Invulnerable
Německo 2005
španělsky s českými titulky, 25 minut

Režie: Álvaro Pastor

Mladý středoškolský učitel Elías po milostném dobrodružství na záchodcích v baru zjistí, že je HIV pozitivní. Nedlouho po tomto zjištění se začíná scházet se svým kolegou Pedrem. Neodvažuje se mu ale povědět o své nemoci, jelikož se bojí odmítnutí. Film plný bolesti a skrývání vypovídá o dvou společenských tabu - homosexuálního vztahu a AIDS.



Krátká kronika nemoci

A Short Chronicle of Illness
Izrael 2005
hebrejsky s českými titulky, 35 minut

Režie: Eran Koblik Kedar

Film izraelského režiséra, jehož dílo Vyhnaní do ráje jsme uvedli na festivalu Mezipatra 2003. Micky, kterého hraje sám režisér, čeká celou noc na svého přítele Basela, Palestince nelegálně pobývajícího na území Izraele, zatímco ho podivné telefonáty a podezřelí muži stojící před okny dohání k šílenství. Když se Basel vrací domů, vychází na povrch jeho dřívější spolupráce s Izraelskou tajnou službou, což Mickyho uvrhne do paranoidních a schizofrenických stavů.



Vidím tě v kruzích

Seeing You In Circles
USA 2005
anglicky s českými titulky, 21 minut

Režie: Sam McConnell

Svoje třicáté narozeniny se Jerome rozhodne oslavit pouze se svým bývalým přítelem Wadem. Ten ovšem na setkání v jejich oblíbeném podniku v Brooklynu přivede svého nového přítele, mladého studenta, Cala. Postupně zjišťuje, že to nebyl nejlepší nápad.



Černota

Black
USA 2004
anglicky s českými titulky, 3,5 minuty

Režie: Charles Lum

Rozhovor s EggManem, tanečníkem z neblaze proslulého klubu “Black Party“ v New Yorku, o subkulturách, nemravném chování a flexibilitě slova “black” (černota, černý, atd.). Poukazuje na nechráněný sex, který je v takovém prostředí jako “Black Party” normálním jevem. Rozhovorem prostupují definice slova “black”, které může označovat jak nemravné chování, tak černou duši člověka.



Nevyříkané

Overdue Conversation
USA 2004
anglicky s českými titulky, 9 minut

Režie: Charles Lum

Rozhovor o sexu, zodpovědnosti a HIV. Tento krátký film je natočený netradičním způsobem; nevyužívá filmového štábu. Oba účinkující vedou otevřený rozhovor o HIV, jak s tímto onemocněním žijí, přičemž se natáčejí na kameru, což napomáhá k ještě větší upřímnosti výpovědí. Stejně jako HIV, tak i forma natáčení se přirozeně mění, mutuje. Proto je tento rozhovor již očekávaný.


 
Adoptivním rodičem pražské projekce filmů je Karel Niederle. Děkujeme.
 
Art, malý sál 3.11. 20:30
Světozor, malý sál 9.11. 22:00

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006