Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Zajímavosti

logo Mezipater

10. queer filmový festival Mezipatra 2009

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Zajímavosti

Interviews, news, articles, reviews.

festival-inakosti

Filmový festival inakosti 2009 se uskuteční od 30.9. do 4.10. ve filmovém klubu 35mm na půdě Filmové a televizní fakulty VŠMU v Bratislavě. Tento ročník je v pořadí 8. festivalem s gay a lesbickou tématikou na Slovensku. Promítat se bude více než 30 celovečerních a krátkých filmů ze sedmnácti zemí včetně Slovenska. Oficiální program bude například oprovázet divadelní hra patronky festivalu Zuzany Kronerové Zlomatka nebo putovný kurátorský projekt Homosexualita a umenie 1800 - 2000 ve Photoport Gallery.

popedevil_shortJoin us in prostest against Pope's genocidal ban of condoms in Africa. See you on Monday 28 September by the statue on the Wenceslas Square. We start at 4pm! 

peaches-rs

Queer koncert podzimu přichází 3. října: genderová teroristka PEACHES vystoupí v pražském divadle Archa! Díky festivalu STIMUL se konečně dočkají všechny a všichni, kdo vyznávají syrové elektro, radikální genderové postoje a termín "hermaphrodite envy".

vyzva-vystava2Mezipatra celebrates a jubilee. A part of the celebrations will be an exhibition commemorating ten years of the festival development from a small festival called Rainbow over Brno into the largest queer film festival in Central Europe. Help us find extraordinary exhibits.

Neonacismus a homofobní vraždyBěhem festivalu eLnadruhou v Praze se 21. května uskuteční projekce mimořádného filmu Překonat nenávist. Francouzský dokument sleduje pozůstalé Françoise Chenu, který byl zavražděn neonacity. Projekci bude předcházet přednáška Frédérica C. Marteho "Kulturní války, umění, homosexualita a politika".

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2009

Mezipatra 2009

  • Diváci: 12 500
  • Projekce: 89
  • Doprovodné akce: 24
  • Filmy: 100
  • Web: 50 500 návštěv
  • Ozvěny: Ostrava, Olomouc, Pardubice, Č.Budějovice

Ocenění 2009