Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Co jsou Mezipatra?

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Co jsou Mezipatra?

CO? Kolem stovky špičkových filmů s gay, lesbickými, bisexuálními, trans a queer tématy s mezinárodní soutěží + výstavy, odborné přednášky, workshopy, diskuze a parties + 95 000 hetero i homo diváků a divaček v 10 městech ČR.

CO JE QUEER? Do pojmu queer se vejdou všichni, komu jsou tradiční genderové kategorie těsné bez ohledu na sexuální orientaci nebo pohlavní identitu, se kterou se narodili. Queer osvobozuje od tradičního vnímání sexuálních a genderových identit založených na neměnných kategoriích muž / žena, heterosexuální / homosexuální.

PROČ? Smyslem festivalu je představit co nejširšímu a z hlediska sexuální orientace smíšenému publiku kvalitní díla světové kinematografie. Festival upozorňuje na neoddělitelnost intimního a společenského, jednotlivce a společnosti a nabízí vyvážené zobrazení postav, které jsou v mainstreamové kultuře a médiích obvykle plné stereotypů a klišé.

KDO? Festival Mezipatra pořádá občanské sdružení STUD Brno, které se už sedmnáct let aktivně zabývá LGBT otázkami.

KDE? V Praze, Brně a formou festivalových ozvěny pak v dalších městech, např. Ostravě, Olomouci, Plzni, Pardubicích nebo Českých Budějovicích.

KDY? Každoročně v listopadu. V roce 2012 Praha 8-14/11, Brno 16-22/11.

A JÁ? Mezipatra vítají dobrovolníky a dobrovolnice, adoptivní rodiče filmů, sponzory i členy a členky přípravného týmu.

FaLang translation system by Faboba