Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Klub zlomených srdcí

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Klub zlomených srdcí

Klub zlomených srdcíKlub zlomených srdcí / The Broken Hearts Club
USA 2000
česky, 94 min, VHS

Scénář a režie: Greg Berlanti
Kamera: Paul Elliott
Hudba: Christophe Beck
Hrají: Timothy Olyphant, Zach Braff, Dean Cain, Andrew Keegan, Nia Long, John Mahoney, Mary McCormack, Matt McGrath, Billy Porter, Justin Theroux, Ben Weber, Robert Arce, Michael Bergin, Chris Payne, Nora Burns, John Brandon, Diane McBain, Robert Peters, Leeza Vinnichen, Christopher Wiehl ad.

 

Klub zlomených srdcíLehká romantická komedie o partě gay kluků ze západního Hollywoodu, jejich milencích a přátelích. Podle scénáristy a režiséra je hlavně o tom "jak dysfunkční a přitom jak úžasní mohou být přátelé." Přestože Dennise, nadějného osmadvacetiletého fotografa, jeho kamarádi občas pořádně rozčílí, jsou to právě oni, kteří činí jeho mládenecký gay život o něco snesitelnějším. Mezi jeho přátele patří Benji, nezkušený mladíček se zálibou ve vypracovaných tělech, Howie, postgraduální student psychologie, který víc přemýšlí, než žije, Cole, charizmatický herec, který jen tak náhodou každému přebere kluka, Patrick, který trousí jednu cynickou poznámku za druhou, nebo afektovaný Taylor, který se k Dennisovi nastěhoval, protože právě ztroskotal jeho "dlouhodobý vztah". Tráví spolu volný čas, pořádají večírky a probírají své city, lásky a trápení. Nevědí-li kudy kam, mohou se spolehnout, že je podrží Jack, jejich oblíbený "moudrý kmet", který je zároveň majitelem restaurace, kam všichni chodí. Když do jejich každodenních trampot vstoupí skutečná tragedie, jejich přátelství je vystaveno zkoušce.

  • Film byl uveden na festivalu Mezipatra 2002 díky podpoře společnosti HBO Česká republika.

 

Art Brno, 22.11. 18:30

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011