Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - News

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Interviews, news, articles, reviews.

Tonight at 8.15 pm Mezipatra come to its finale. The Awards Ceremony, moderated by Barbara Hacsi., takes place at the Lucerna cinema. After the ceremony, the Czech premiere of Les amours imaginaires will take place in presence of one of the principal actors of the film, Niels Schneider. The closing party takes place from 10:30 in Mramorovy sal (above the cinema hall) with Navigators, Prague salon orchestra and Urxin Sisters.

prague fringePrague Fringe - dychtivě očekávaný maraton divadla, tance, komedie a hudby z celého světa vypukne již 28. května a poběží po 9 dní. Na festivalu Fringe se v Česku poprvé představili Topping and Butch, známí jako netradiční učitelé angličtiny v pořadu Q. Jako každý rok, i letos je na programu výjimečné queer představení.

Filmový festival inakosti pripravil na 21. maja Zahrievací podvečer FFi, počas ktorého sa bude premietat oceňovaný film Stonewall. Týmto chce Filmovy festival inakosti podporit Duhový PRIDE Bratislava 2010.

Film o lásce dvou gayů a počátcích homosexuálního hnutí nabídne v pátek 21. května slovenský Filmový festival inakosti. Ve Štúdiu 12  v Bratislavě začne v 18 hodin Zahřívací podvečer FFi. Promítat se bude film Stonewall.

Láska je láska – to je téma soutěže pro amatérské fotografky a fotografy, kterou vyhlásila slovenská Iniciatíva Inakosť v rámci Filmového festivalu inakosti 2010. Cílem je zachytit život lesbických a gay párů v různých podobách. Soutěž potrvá od 1. května do 15. července.

qffpf_011STUD Brno, the organiser of QFF Mezipatra, wishes you happy holidays.
Looking forward to seeing you in November 2011!

20101101-000844-saskia-bazi-img_4055b-720Jen co dnes odbije půlnoc, má svátek Saskie – a Mezipatra začnou na high! hi! party v Muzejce rozdávat unikátní placky s portrétem Saskie Burešové z České televize. Nepropásněte šanci mít cool placku a doražte včas, zásoby jsou omezené!

Mezipatra vás zvou na výjimečný koncert Baby Dee z Clevelandu v Ohiu, který proběhne 30. října v Malostranské besedě v Praze. Pořádají Scrape Sound a KYEO ve spolupráci s hudebním magazínem FULLMOON.

babydee3

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011