Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - TZ: Brněnská Mezipatra slaví úspěchy a chystají se do Prahy

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

TZ: Brněnská Mezipatra slaví úspěchy a chystají se do Prahy

Brno, 8.11. 2010: Brněnská část queer filmového festivalu se pomalu blíží ke svému závěru. Festival se letos v Brně konal v několika nových prostorách a organizační tým si velmi pochvaluje úspěšnou spolupráci s Moravskou galerií a klubem Muzejka. Co se diváckých úspěchů týče, zatím nejnavštěvovanější byl film Zabil jsem svou matku a festivalové publikum se ještě může těšit na závěrečnou party v kině ART.

 

„Velmi nás těší spolupráce s novými institucemi, obzvláště s tak renomovanou institucí, jako je Moravská galerie“, řekl ředitel festivalu Aleš Rumpel poté, co v Moravské galerii 7. 11. proběhl unikátní koncert operního pěvce Josefa Škarky. Mezipatra se tak v brněnské metropoli každý rok rozrůstají o další prostory, letos to byl i klub Muzejka, kde se konala největší festivalová party.

Divácky nejnavštěvovanější film brněnské části byl zatím snímek Zabil jsem svou matku. Tento autobiografický debut teprve 19letého kanadského režiséra Xaviera Dolana je příběhem o bolestném dospívání a komplikovaném vztahu syna s matkou. Mezipatra k němu připravila volné vstupy pro matky v doprovodu dětí zdarma a tato akce se bude opakovat i v Praze.

Brněnská Mezipatra čeká poslední den filmových projekcí a samozřejmě závěrečná Scroll down party, která vypukne v kině ART 9. 11. ve 22:00 a k tanci bude hrát DJ rádia Wave. Již druhý den se festival začne stěhovat do Prahy, kde zahájí 11. 11., aby 16. 11 vyhlásil ceny za nejlepší celovečerní film, krátkometrážní snímek a nejoblíbenější divácký snímek.

 

Jedenáctý ročník festivalu Mezipatra 11. probíhá od 4. do 9. listopadu v Brně a od 11. do 16. listopadu v Praze. 
Více informací na www.mezipatra.cz

 

Kontakt pro média:

Tereza Hendlová 
PR manažerka, 
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Finanční podpora: Ministerstvo kultury ČR, Hlavní město Praha, Goethe-Institut Praha, Francouzské velvyslanectví, Velvyslanectví Švédska, Velvyslanectví USA

Generální mediální partner: Česká televize /// Hlavní mediální partner: Český rozhlas 1 Radiožurnál
Mediální partneři: Metro, A2, Metropolis, Cinepur, Radio 1, Radio Wave, Radio Vltava, Rádio Krokodýl, Free Radio, Nový prostor, Cinema, Colour Planet, PragueOut.cz, Anopress IT, iBoys.cz, Gaynet.cz, Screenet, Fullmoon

Sponzoři: Hard Rock Café, Stavoproges, MKM jazyková škola, LUVR, Restaurace Áčko, Easytalk, Česko-německý fond budoucnosti

 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011