Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Pozvěte své rodiče do kina!

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pozvěte své rodiče do kina!

Pozvěte své rodiče do kina!Rodičovství má mnoho podob a skýtá také mnohá úskalí. V pátek 30. 10. uvádějí Mezipatra v brněnském kině Scala dva filmy o podobách rodičovství, a pro tuto příležitost máme připravenou speciální rodinnou nabídku.

Všichni a všechny, kdo přivedou své rodiče do kina, získávají tři vstupenky zdarma!

Na rodinném menu jsou filmy Transamerika a Patrik, věk 1,5:

Transamerika byla v naší anketě mezi dramaturgy a dramaturgyněmi zahraničních queer festivalů zvolena jako nejlepší transgender film posledního desetiletí. Je také tou správnou volbou pro všechny, kdo mají rády/i road movies a Felicity Huffman ze Zoufalých manželek - ta zde v roli Bree natolik exceluje, že za svůj výkon získala nominaci na Oscara. O oblíbenosti filmu navíc svědčí, že získal i české adoptivní rodiče. Brněnské promítání v našem programu filmových adopcí podpořili Petr Matoušek a Petr Sabadáš, za což jim děkujeme. Film uvádíme v sekci Panoráma desetiletí 30.10. v kině Scala od 18 hodin.

Patrik, věk 1,5 pojednává o manželském páru, Göranovi a Svenovi, kteří se přestěhují do satelitního městečka a těší se na adopci 1,5ročního Patrika, kterému připravují útulný a láskyplný domov. Leč, co se nestane − chybou byrokratického aparátu jim je přidělen Patrik, kterému je 15 let, a navzdory svému andělskému vzhledu je to pěkný pubertální sígr. Nastalá situace je velikou zkouškou pro všechny zúčastněné. Film je uváděn v sekci soutěžních celovečerních filmů 30.10. v kině Scala od 21 hodin.

Věříme, že si z našeho rodinného menu vyberou i ti/y náročnější z rodičů, a těšíme se v pátek na viděnou v kině!

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011