Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - PEACHES: nej queer koncert podzimu!

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

PEACHES: nej queer koncert podzimu!

peachesQueer koncert podzimu přichází 3. října: genderová teroristka Peaches vystoupí v pražském divadle Archa! Díky festivalu STIMUL se konečně dočkají všechny a všichni, kdo vyznávají syrové elektro, radikální genderové postoje a termín „hermaphrodite envy“

Show kanadské Merill Nisker ukazuje, že i dnes a na velké scéně si lze uchovat punkerskou nelítostnost. Peaches ruší hranici mezi "mužskou" a "ženskou" rolí, vulgárností a bohatou imaginací, humorem a drtivou neústupností, rockem a parodií na rockery. Ne nadarmo s ní song i klip natočil Iggy Pop, ne náhodou ji na šňůru pozvali Nine Inch Nails, Bauhaus a Björk.

Letošní čtvrté album I Feel Cream prokázalo, že Peaches není vtip na jednu sezónu: jezinka, která má na obalu alba Fatherfucker plnovous a v titulu dalšího dvojsmysl Impeach My Bush („Volám Bushe před soud“, ale i „Může za to moje křoví“), zase sklízí výtečné recenze. Což neznamená, že se naživo s publikem nějak mazlí. 3. října je šancí si s PEACHES zakřičet: rock'n'roll!

  • Více o koncertu na stránkách festivalu STIMUL
  • Více o Peaches zde
FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011