Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Slovenská láska je taky láska, i na fotkách

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Slovenská láska je taky láska, i na fotkách

Láska je láska – to je téma soutěže pro amatérské fotografky a fotografy, kterou vyhlásila slovenská Iniciatíva Inakosť v rámci Filmového festivalu inakosti 2010. Cílem je zachytit život lesbických a gay párů v různých podobách. Soutěž potrvá od 1. května do 15. července.

Naším cieľom je pritiahnuť pozornosť na vzťahy lesbických a gejských párov, zviditeľniť ich. Takéto vzťahy sú totiž bežnou realitou, ale žiaľ málo poznanou, často skrývanou – hlavne na Slovensku. V Česku s niekoľkými stovkami registrovaných párov je už situácia predsa len iná – aj preto sme zvedaví na kontrast snímok z oboch krajín,“ komentoval záměr soutěže ředitel FFi Ján Benec. „Dúfame, že súťaž zaujme fotografky a fotografov bez ohľadu na ich orientáciu a tiež, že bude motivovať samotných gejov a lesby k tomu, aby sa otvorenejšie tešili zo svojej lásky.

Jména vítězek a vítězů budou vyhlášena 13. září, necelé dva týdny před začátkem Filmového festivalu inakosti. Nejlepší fotografie budou odměněny cenami od partnerů soutěže a vystaveny během festivalu, tedy 29. 9. až 3. 10. 2010 v Bratislavě.

Podrobná pravidla a přihlašovací formulář poskytuje web festivalu www.ffi.sk.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011