Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Dámy, pozor: Ali Amiri hledá pořád tu pravou. Najde se?

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Dámy, pozor: Ali Amiri hledá pořád tu pravou. Najde se?

bleskove.cz-091104-damy pozor_sJiří Herman, bleskove.aktualne.centrum.cz, 4.listopadu 2009

Praha - Lékař a zpěvák Ali Amiri, finalista české SuperStar, si nenechá ujít televizní přenosy z Česko Slovenské SuperStar.

Muž roku 2009 - Ali AmiriTisková konference k Muži roku - Ali AmiriTisková konference k Muži roku - Ali Amiri, Lucie Koňaříková, David Novotný a Lili FischerováOtevření divadla Milénium - Ali Amiri a Vlasta Horváth

Soutěží je prý doslova nadšen. "Především obdivuji ty mladé talentované lidi. Všichni dobře zpívají. A pak jen zírám na formu té show. Třeba obrovská hala v Bratislavě, ve které se přenosy také konají, přivádí zpěváky přímo k extázi," libuje si charismatický zpěvák a lékař, který bývá nazýván perským princem.

Narodil se v Iránu v Teheránu, s rodiči hodně cestoval a nakonec zakotvil v Praze.

"Pracuji teď na kožním oddělení na Bulovce a zároveň v soukromé ordinaci v dermatologickém centru. A pak s velkou chutí hraji v divadle. Nyní v muzikálu Mona Lisa. I často koncertuji," svěřuje se.

Méně nadšená je však poslední dobou jeho maminka. Přitažlivého synáčka by už ráda viděla u svatebního oltáře.

O exotického muže mají ženy velký zájem. On si prý potrpí na ty starší, ale stále ještě nenašel tu pravou, se kterou by se chtěl oženit.

"Maminka už by mě ráda viděla v chomoutu. Já se do něj neženu. To všechno ještě přijde, pro mě je podstatné, že mám plno fanynek, které chodí na moje vystoupení."

V Galerii Václava Špály v rámci festivalu gayů a lesbiček Mezipatra se stal tváří výstavy bojující proti rasismu a násilí."Podporuji každou akci, která bojuje proti násilí a rasismu. Chci, aby lidi pochopili, že svět je jeden a je jedno, kde žijeme, když respektujeme zákony dané země. Já jsem teď šťastný v Česku," uzavírá Amiri.


FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011