Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - feminismus, 1.11. 2011

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

feminismus, 1.11. 2011

feminismus"Mezipatra zvou: 2. Konference českých a slovenských feministických studií: Feministická studia na hranici "

 

 

Mezipatra si Vás dovolují pozvat na 2. KONFERENCI ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH FEMINISTICKÝCH STUDIÍ: FEMINISTICKÁ STUDIA NA HRANICI.

 

feminismus, 1.11. 2011

 

 

Uskuteční se 3.-4. listopadu 2011 na půdě Fakultě sociálních studií MU v Brně, Joštova 10. Se vstupenkou na jakýkoli film Mezipater obdržíte zdarma divokou kartu na vámi vybraný blok přednášek z "2. konference českých a slovenských feministických studií: Feministická studia na hranici". Pokud budete chtít navštívit další blok, můžete tak učinit za pouhých 50 Kč.

Cílem připravované akademické konference je představit současný stav feministického diskurzu a bádání v České a Slovenské republice. Konference zároveň vytváří prostor pro vzájemnou diskusi a propojení feministického poznání a aktivit v akademické i neakademické sféře a klade důraz na interdisciplinaritu analytické kategorie genderu, jejíž význam přesahuje tradiční hranice vědeckých disciplín.

Konferenci společně pořádá Obor genderových studií Fakulty sociálních studií Masarykovy Univerzity v Brně, Katedra genderových studií Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze, Centrum rodových stúdií Filozofické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě, oddělení Gender & sociologie a Národní kontaktní centrum - ženy a věda Sociologického ústavu Akademie věd České republiky, v.v.i.


FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011