Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - O festivalu

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

O festivalu

Informace o tváři Mezipater 2011. Znělka, poroty, hosté, kontakty, dramaturgie, patroni/-ky, ocenění a další.

CO? Kolem stovky špičkových filmů s gay, lesbickými, bisexuálními, trans a queer tématy s mezinárodní soutěží + výstavy, odborné přednášky, workshopy, diskuze a parties + 85 000 hetero i homo diváků a divaček v 10 městech ČR.

mezipatra awardsHlavní porota hodnotí soutěžní snímky a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film.

  • Písemný kontakt: STUD Brno, Bratislavská 31, 602 00 Brno
  • E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Fax: +420 - 549 212 727

Minuty z MezipaterPořad České televize Minuty z Mezipater, vysílaný v průběhu pražské části festivalu.

Velmi si ceníme všech partnerů 13. ročníku festivalu Mezipatra, kteří nám poskytují svoji podporu, ať už morální, finanční, materiální, mediální nebo organizační...

Tom Kalin je videoumělec, aktivista v oblastech práv LGBT lidí, stejně jako problematiky AIDS (zakládající člen kolektivů Gran Fury a ACTUP), profesor filmu na newyorské Columbia University a filmový scenárista, režisér a producent, jehož tvorba byla a je zasazená v podvratnosti a přelomovosti vlny New Queer Cinema.

tomkalin

„Nejlepší teplý festival na světě.“ John Cameron Mitchel, režisér (Shortbus)

„Filmový festival Mezipatra se stal respektovaným registrovaným partnerem ostatních filmových přehlídek, které se v České republice konají“ Václav Havel

Queer filmový festival MEZIPATRA je specializovaný soutěžní filmový festival uvádějící filmy s gay, lesbickou, bisexuální, transgender a queer tématikou. Festival má neziskový charakter a slouží k emancipaci sexuálních menšin v České republice a k propagaci kvalitních filmů s humanistickým obsahem.

mezipatra cenyStudentská porota hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký hraný film.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006