Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Miluji tě?

logo Mezipater

Mezipatra 2004

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Miluji tě?

miluji_te_1.jpgMiluji tě? / Do I Love You?
Velká Británie 2003
anglicky - délka 73 minut, Beta SP

Scénář: Lisa Gornick
Režie: Lisa Gornick
Kamera: Inge Blackman, Michael Needham, Heide Martin
Zvuk: Sophie Meyer
Střih: Maya T. Harris, Diarmid Scrimshaw
Hrají: Lisa Gornick, Raquel Cassidy, Ruth Posner, Brendan Gregory, Sarah Patterson a další

  • Film bude uveden společně s krátkometrážním Broukání

Marina prožívá krizi po třicítce. Její vztah s přítelkyní Romy se zdá být v pořádku, avšak zdání někdy klame. Když se rozhlédne kolem sebe, po svých přátelích, bývalých přítelkyních, má pocit, že všichni jsou úspěšnější než ona, lepší milenky a milenci. Pravda ale nebývá tak jednoduchá. Každý z nás má vlastní problémy, krize. Film nabízí jedinečnou sondu do života lesbických žen v současném Londýně.

Miluji tě? je filosofická komedie o otázkách po smyslu života a vztahů, netradiční průzkum stránek lásky. Někdy můžeme přistihnout sami sebe v nejistotě, nerozhodné a chtěli bychom vědět, co to všechno znamená. Vyprávění je postaveno na kladení otázek, kdy jedna vyvolává další. Marina putuje po Londýně a ptá se přátel na věci, které ji trápí. Může být člověk někdy opravdu spokojený s tím, co má? Co myslíte?

Režisérka filmu byla oceněna na Seattleském lesbickém a gay filmovém festivalu v roce 2003, její film pak ve stejném roce na pařížském Cineffable Film Festival.


miluji_te2.jpgMarina is going through an over-30 life crisis. Her relationship with her girlfriend, Romy, seems fine, but appearances can be tricky. When Marina looks around, at her friends and exes, she feels that everyone is more successful than her and a better lover. Yet the truth is never that simple. We all have our own problems and crises. The film offers a unique look into the contemporary lesbian life in London. It is a philosophical comedy about the meaning of life and relationships and an unusual survey of love. We might find ourselvelf uncertain and indecisive at certain points in our lives, and we would like to know what it is all about. The story is built on asking questions, one leading to another. Marina travels through London and asks her friends what they are worried about. Can a person be ever really content? The directror will be the Mezipatra 2004 special guest.

  • host: Lisa Gornick, režisérka filmu Miluji tě?
  • Adoptivními rodiči filmu Miluji tě? jsou Jitka Bláhová a William Roscoe

Broukání / Hummer
USA 2004

Režie: Alison Kelly

Casey se právě schází se Sam. Netuší však, že její dlouholetá kamarádka Bee je do ní šíleně zamilovaná. Casey vypráví Bee o schůzkách se Sam, ale nevidí, jak strašné ve skutečnosti byly. Jedinou věcí, která ji na Sam zaujala, je její zvyk si broukat. Casey uspořádá večírek s překvapivým koncem, který si nenechejte ujít.

Casey is dating Sam. What she does not know is that Bee, Casey’s old friend, has a huge crush on Sam. Casey is telling Bee about her dates with Sam and seems unable to reflect on how horrendous they really were. The onlz thing about Sam that seemed interesting was her habit to hum. Casez thjrows a party whose surprising ending you should not miss.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2004

Ocenění 2004

Mezipatra 2004

  • Diváci: 8 000
  • Projekce: 63
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 67
  • Ozvěny: Hradec Králové