Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Max: Odstrašující příběh

logo Mezipater

Mezipatra 2004

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Max: Odstrašující příběh

max_odstrasujici_pribeh_1.jpgMax: Odstrašující příběh / Max: A Cautionary Tale
Austrálie 2003
anglicky - délka 84 minut, DVD

Scénář: Nicholas Verso, Hermione Merry
Režie: Nicholas Verso
Kamera: Hermione Merry
Hudba: Wendy Rule, Graig Patterson
Střih: Nicholas Verso
Hrají: Geoffrey Smith, Robert Edwards, Amber Clayton, Diana Greentree, Purdy Buckle a další

 

Film vypráví o utrápeném teenagerovi Damienovi, který se s rodinou přestěhuje. Zjistí, že v prapodivném domě není něco tak docela v pořádku. Elektřina příliš nefunguje, chodby jsou delší, než se zdají být, a ve stinných koutech se nejspíš něco skrývá. Něco, co přivolává obrazy z minulosti. Když se začnou ztrácet osoby, Damien a jeho přátelé se musí utkat s přítomností něčeho netušeného a zjistit, co nebo kdo je MAX. Film je doporučován všem lidem, kteří mají strach z coming outu. Film byl nominován na několik ocenění, mimo jiné pak získal cenu „Best Australian Feature“ na Down Under International Film & Video Festival v roce 2004. Dokazuje, že k natočení výborného zábavného hororu není potřeba velký rozpočet. Byl natočen za tři tisíce dolarů, během dvanácti dnů, za pomoci přátel a spolužáků, v domě režisérových rodičů a jeho bývalé škole.

max_odstrasujici_pribeh_2.jpg

Max tells the story of a troubled teen, Damien Wilson, who after moving house with his estranged family becomes convinced that there is something lurking at the end of the corridor. Shot on a budget of $ 3,000 in over 12 days with the crew of students, recent graduates and volunteers, all the funds were raised by Verso through various part-time jobs ranging from Djing to working at the local video store. It thrilled audiences at its opening season in October 2003 as part of the Melbourne Fringe Festival and later at Sydney’s Mardi Gras Festival in February.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2004

Ocenění 2004

Mezipatra 2004

  • Diváci: 8 000
  • Projekce: 63
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 67
  • Ozvěny: Hradec Králové