Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - En face fabule

logo Mezipater

Mezipatra 2005

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

En face fabule

Výstava fotografií Josefa Rabaryjr-karkulka.jpg

 

  • Světozor, foyer, Vodičkova 41, Praha
  • Vernisáž v úterý 1. 11. ve 20:00, výstava trvá do 30. 11.

 

www.josefrabara.com

Josef Rabara: VodníkPohádky... Známe je všichni. Objevovali jsme je jako děti - formovaly náš pohled na svět. Naučily nás rozeznat dobro a zlo, co je hezké a co ne. Pohádkový svět je ale černobílý. Nevedl nás k toleranci, zakořenil v nás představu, že princezna zajatá drakem má jedinou možnost - čekat. Čekat na prince na bílém koni, který ji zachrání a vezme si ji za ženu. Tady příběh končí. Ale co bylo dál? Co když ji jr-vodnik.jpgprinc zachránil jen pro půl království a víc než tajemství ženských sukní ho zajímají rytíři v plechovém brnění? A co když je vodník víc unešený z gumových holinek místního rybáře, než z bosých nožek mlynářovy dcery? A Karkulka? Možná se vlka zas tak moc nebála... Zapomeňte na osekané příběhy zbavené jakékoliv lidskosti, přirozenosti a nechejte se unést vírem pohádkových rozkoší. Poznejte TO skryté za kouzelnými slůvky "A žili spolu šťastně až do smrti..."


Josef Rabara: Červená KarkulkaFairytales… We all know them. We discovered them as children, they shaped our worldviews. They thought us to tell Good from Evil, Nice from Ugly. Yet, the fairytale world is black and white. It did not guide us towards tolerance; it gave us an idea that the Princess taken by the dragon has a single option - to wait. To wait for the Prince Charming to rescue and marry her. End of story. But what happens next? What if the Prince saved her just to win the kingdom and he's far more intrigued by knights in arms than by the secrets of ladies' skirts? And what if the Water spirit's excitement springs from the miller's wellies rather than from the miller's daughter's bare feet? And what about the Little Red Riding Hood and the Wolf? Maybe she wasn't that scared … Forget stories rid off all human nature and be taken by a swirl of fairytale pleasures. Get to know THE hidden truth behind "and they lived happily ever after".

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2005

Mezipatra 2005

  • Diváci: 8 500
  • Projekce: 60
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 58
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2005