Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Ženy bez vychování

logo Mezipater

Mezipatra 2005

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Ženy bez vychování

zeny_bez_vychovani.jpgŽeny bez vychování / Female Misbehavior
Německo 1992
anglicky s českými titulky, 80 minut, DVD

Scénář a režie: Monika Treut
Hrají: Carol, Annie Sprinkle, Camilla Paglia, Max Valerio

 

Catherine Saalfield z The Independent o Monice Treut říká, že byla vždy fascinována odvrácenou stranou lesbismu, feminismu, transsexualitou a alternativní kulturou ve Spojených státech. To vše se skrývá v tomto snímku. Ženy bez vychování jsou řadou čtyř portrétů „nevychovaných“ žen, které jsou odmítány nejen společností, ale také mainstreamovým feminismem. Setkáme se s Carol, která nám povypráví o pocitu bezpečí bondáže a SM praktikách, se sexuální bohyní Annie Sprinkle, s Camillou Paglií, univerzitní antifeministickou feministkou a Maxem, lesbickou Indiánkou ze San Franciska, která se rozhodla stát se heterosexuálním mužem.

„Ženy bez vychování je zábavný i vážný dokument pohybující se od lesbické bondáže k rokenrolu a testosteronovým injekcím. Camille Paglia je naprosto podmanivá, dodává filmu s komickým nádechem akademický punc.“ Suzan Ayscough, Variety


Female Misbehavior is a series of four portraits of "misbehaving" women, outlawed not only by society but also by mainstream feminism.

“'Female Misbehavior' is an alternatingly hilarious and deadly serious docu on subjects ranging from lesbian bondage to 'rock 'n roll' testosterone injections. Camille Paglia is utterly captivating, she gives the film an academic angle with a comical twist.“ Suzan Ayscough, Variety

  • Film je uveden na festivalu Mezipatra 2005 s podporou Goethe Institut
  • Adoptivními rodiči brněnské projekce filmu jsou P3 - Petr Matoušek a Petr Sabadáš. Děkujeme.

Art, 7. 11., 18:00
Světozor, malý sál, 16. 11., 22:00
FaLang translation system by Faboba

Znělka 2005

Mezipatra 2005

  • Diváci: 8 500
  • Projekce: 60
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 58
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2005