Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Media responses

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Media responses

kultura21"Čelisti: Tintin a jeskyně ztracených snů 5D"

 

 

Krásný výlet do dětství s přípojem do stanice Pravěk. Čelisti se vydaly na předlouhou cestu animovaným světem Stevena Spielberga, aby si nakonec odpočinuli v chladu jeskyně Chauvet.

 

a tout prague"Mezipatra : le festival du film queer de retour"

 

Du 2 au 8 novembre à Brno puis du 10 au 16 novembre à Prague se déroule Mezipatra, le festival du film queer qui en est déjà à sa 12e édition. Ce festival a pour but de mettre en valeur les films liés au monde des gays, lesbiennes, bisexuels, trans et queer.

acentos"XII Edición de Mezipatra: festival de cine gay y lésbico"

 

Hoy comienza en Brno, Mezipatra, el mayor festival de cine en Europa sobre minorías sexuales. Esta XII edición estará centrada en los viajes en el tiempo. Destaca la participación del director nortemaeircano Todd Haynes

kultura21

"Todd Haynes: Inspirovala mě panika kolem AIDS"


brnensky denik"Festival Mezipatra se podívá do homohistorie "

 

Brno - Brněnská část 12. ročníku festivalu Mezipatra nabídne 83 filmů. Letošním tématem je Cestování časem. Projekce doplní výstavy a diskuze.

Brnensky denik"Brno: Kabaret upozorní na den před Mezipatry"

 

Literárně-hudební kabaret Minority Western dnes u příležitosti blížícího se festivalu Mezipatra uvede HaDivadlo.

brno"Mezipatra 2011 Queer Film Festival"

 

The annual international Mezipatra film festival, now in its twelfth year, is a showcase for films with gay, lesbian, bisexual and transsexual themes.

Brnonow"12th Queer Film Festival Mezipatra launching this week"

 

One of the most important annual events focused on lesbian, gay, bisexual, and transgender people and related topics, Queer Festival Mezipatra, is launching in Brno on November 2.

kultura21

"Mezipatra: un festival de minorías sexuales que está ganando terreno"

ct"Na webovém speciálu ČT rozhodněte o Divácké ceně festivalu Mezipatra"

Česká televize je generálním mediálním partnerem 12. ročníku queer filmového festivalu Mezipatra (2.–8. 11. Brno, kina Art a Bakala; 10.–16. 11. Praha, kina Lucerna a Světozor) a podporuje ho především formou vysílání celostátní spotové kampaně. Hlasujte na webovém speciálu České televize k festivalu Mezipatra a rozhodněte o Divácké ceně.Praha/Brno - Cestování časem jako téma 12. ročníku si vybrali pořadatelé queer filmového festivalu Mezipatra. Vypraví se přitom nejen do minulosti, ale i do budoucnosti. Téma se odráží samozřejmě i na plakátech a festivalové znělce, kterou chtějí organizátoři představit 29. září v Brně a o den později v Praze.

kultura21"V Brně začíná queer filmový festival Mezipatra"

 

 

kultura21"Festival Mezipatra nabídne divákům v Praze od čtvrtka cestu časem"

Praha - Na "cestu časem" se budou moci podle pořadatelů od čtvrtka do příští středy vydat návštěvníci pražské části festivalu Mezipatra. Takové je totiž téma 12. ročníku soutěžní přehlídky takzvaných queer filmů neboli filmů o sexuálních menšinách. Na diváky čeká osm desítek snímků s příběhy z minulosti, současnosti i budoucnosti. Program je na adrese www.mezipatra.cz.

kultura21"V Praze začal festival filmů o sexuálních menšinách Mezipatra"

Praha - Celkem 84 filmů nabízí letošní festival filmů o sexuálních menšinách Mezipatra, jehož pražská část dnes večer začala. Publikum chtějí pořadatelé tentokrát vzít na cestu časem. Takové téma si totiž zvolili pro 12. ročník přehlídky. Divákům tak nabídnou příběhy, které se odehrávají v minulosti, současnosti i budoucnosti.

Kulturissimo

"V Brně začal festival Mezipatra, tématem je cestování v čase"

 

 


 

Brno - Cestování v čase je hlavním tématem 12. ročníku filmového festivalu Mezipatra, který dnes začal v Brně. I nadále platí, že přehlídka nabízí hlavně filmy s motivem homosexuality, případně jiných menšinových identit a životních stylů. Tentokrát ale pořadatelé vybírali snímky, které přibližují vnímání sexuality v minulosti, případně se prostřednictvím žánru sci-fi dívají do budoucnosti. Brněnská část festivalu potrvá do 8. listopadu, o dva dny později začne druhá, pražská polovina, sdělili ČTK pořadatelé.


kultura21

"Výběr z denního tisku, 16. listopadu 2011

 

 

 

Připravil Martin Luhan.

 

Dnes končí pražská část queer filmového festivalu Mezipatra. Hospodářské noviny mu věnují dva články. V prvním Tomáš Stejskal přináší souhrn letošního ročníku, který se nesl ve znamení cestování v čase i v prostoru. 


cesky rozhlas"Festival filmů s queer tematikou Mezipatra"

 

V Brně začíná 12. ročník festivalu filmů s queer tematikou Mezipatra, 10. listopadu se akce přestěhuje do Prahy.

kultura21"City Koktejl 136. díl"

 

Náš koktejl mícháme z pečlivě vybraných ingrediencí. Sledujete rádi filmy nebo Vás spíš zajímá koncert oblíbené kapely, vernisáž experimentálního umělce nebo divadelní představení? Ochutnejte náš City...

kultura21

"Mezipatra se stěhují do Prahy"


Letošní ročník Queer filmového festivalu Mezipatra ukončil svoji brněnskou část a ve čtvrtek odstartuje v kinech Lucerna a Světozor přehlídka filmů pro pražské filmové fanoušky.

 

kultura21"Mezipatra brings queer cinema to Prague screens"

Mezipatra offers Czech audiences celebrity guests and a diverse array of feature and short films in the country’s unique queer film festival

kultura21"Vystupujte v Mezipatrech"

 

Největší festival svého druhu začne už za dva dny v Praze.

kultura21"Thursday November 10th - Wednesday November 16th"

 

 

Now in its 12th year, Mezipatra  has been instrumental in bringing LGBT culture, especially film, to a Czech society. In the last ten years, the festival has attracted 75 000 viewers.

 

Fandime filmu"Pozvánka na 12. ročník festivalu Mezipatra"

 

Užijte si Sametovou extázi, Daleko do nebe či Údolí včel na velkém plátně.

feminismus"Mezipatra zvou: 2. Konference českých a slovenských feministických studií: Feministická studia na hranici "

 

 

Mezipatra si Vás dovolují pozvat na 2. KONFERENCI ČESKÝCH A SLOVENSKÝCH FEMINISTICKÝCH STUDIÍ: FEMINISTICKÁ STUDIA NA HRANICI.

 

UK Media"Listopadový kulturní přehled aneb kam jít, když je venku zima."

 

Počasí i tma nás zahánějí dovnitř, což ale nemusí nutně vadit, když se chceme věnovat kultuře. I listopad nabízí mnoho zajímavých akcí, ať už klubových koncertů, výstav nebo festivalů.

kultura21

"New Queer Cinema classics visit Prague’s Mezipatra Queer Film Festival"

 

 The renowned American filmmakers Todd Haynes and Tom Kalin present their work at the 12th edition of the Mezipatra Queer Film Festival in Prague, Czech Republic.

 

filmovy klub brno"Queer filmový festival Mezipatra (mimo FK)"

 

Přijďte se podívat na Queer filmový festival MEZIPATRA, který přináší filmy s gay, lesbickou, bisexuální, transgender a queer tématikou.

kultura21"Mezipatra Queer Film Festival"

Start: 10 November 2011     
Finish: 16 November 2011

kultura21"Trápí mě narůstající neonacismus"

Rozhovor Haló novin s Tamarou Moyzes, politickou umělkyní.

kultura21

"Mezipatra chtějí lidem přiblížit život menšin"


 

Motivem 12. ročníku festivalu Mezipatra je cestování časem. "Více než osmdesát filmů nabízí queer pohled na časy minulé i na to, co nás může čekat," uvedla mluvčí akce Anna Voňavková.

kultura21"Karlovy Vary mohou Mezipatrům závidět, přijede přední hollywoodský režisér"

 

 

Mezipatra letos dovezla do Prahy nejvýraznějšího hosta ze všech tuzemských festivalů - Todda Haynese. Jeho nejnovějším dílem je oceňovaná minisérie Mildred Pierceová s Kate Winsletovou.

invogue"Po schodech času Mezipatry"

 

Mezipatra, prostor patřící všem, dělící dvě místa jasně vymezená. Mezipatra, útočiště všech, kteří se neomezují vymezováním.

jihomoravske noviny"Mezipatra: filmy nejen pro gaye a lesby"

 

Z gay a lesbického filmového festivalu se stal queer festival. Gay a lesbická tématika však nebude chybět.

kultura 21"Brno zažije filmy i westernovou estrádu "

 

V rámci queer filmového festivalu Mezipatra bude uvedeno i divadlo. Brno čeká  vícežánrová estráda ve westernovém stylu.

kultura21"Filmy na Mezipatrech je možné si adoptovat "

 

Za jedenáct let navštívilo festival Mezipatra asi 85 tisíc diváků, přičemž podíl mezi heterosexuály a homosexuály byl vyrovnaný. Proto se z gay a lesbického filmového festivalu stal queer festival. Dvanáctý ročník bude ve znamení cestování v čase a přinese mnoho zajímavého.

kultura21"KOJÍCÍ MUŽI jsou symbolem letošního festivalu MEZIPATRA  "

 

Festival Mezipatra bude ve znamení cestování v čase, různé pohlavní identifikace a kojících mužů.

 

kultura21"Vicky Marlane skončila v nemocnici"

 

Vicky Marlane, americká profesionální dragová umělkyně, zemřela letos v červenci. Nevyplnilo se její přání zemřít na jevišti s vráskami schovanými pod make-upem, zákeřné nemoci podlehla v nemocnici, nenalíčená, nenafintěná a nenazdobená.

 

Kultura Brno"Mezipatra 2011"


Letošní, již dvanáctý, ročník mezinárodního Queer filmového festivalu Mezipatra vezme návštěvníky na cestu časem.

Kulturissimo"Queer filmový festival Mezipatra bude letos cestovat časem"

 

Letošní ročník filmvého festivalu Mezipatra zve diváky na cestu časem. Výprava do tajů queer minulosti i budoucnosti začíná 2. listopadu v Brně, 10. listopadu pak v Praze. Queer pohled na časy minulé i na to, co nás může čekat, nahlíží především více než osm desítek filmů, které divákům nabízí tento již dvanáctý ročník festivalu.

cesky rozhlas

"Letí přiváží do HaDivadla gay monodrama Po Fredrikovi"

 

Pražské Divadlo Letí se opět vrací do Brna. Po úspěšném jarním hostování s inscenací Zpověď masochisty přiváží 6. listopadu 2011 do brněnského HaDivadla inscenaci zcela odlišnou. Švédské gay monodrama Po Fredrikovi, které mělo premiéru v září ve Švandově divadle, bylo již s úspěchem uvedeno na mezinárodním festivalu Divadlo jednoho herce.

 

Megainfo"fiLmbox – Mezipatra 2011 – Filmové tipy I.Je"

12. ročník queer filmového festivalu Mezipatra se nezadržitelně blíží (Brno od 2.11.2011, Praha od 10.11.2011, Ostrava od 14.11.2011, Plzeň od 22.11.2011 a Olomouc od 25.11.2011) a jelikož katalog letos promítaných filmů byl již zveřejněn, je nejvyšší čas začít s teoretickou přípravou v duchu hesla „těžko na cvičišti…“

 

kultura21"Začíná queer filmový festival Mezipatra"

 

Šest osobností světového filmu se zúčastní filmového festivalu Mezipatra. Pražská část programu začíná dnes 10. listopadu v kině Lucerna a poběží až do 16. listopadu. Své snímky vedle hlavního festivalového hosta Todda Haynese, přijede uvést trojice filmařek.

kultura21

"Děcka jsou v pohodě"

 

Vychutnejte si v rámci festivalu Mezipatra tuto komedii, nominovanou na čtyři Oscary!

Marie Claire"Prozkoumejte mezipatra"

 

Mezinárodní Queer filmový festival Mezipatra vás vezme na cestu časem. Exkluzivním hostem bude režisér Todd Haynes.

kultura21"Štítky Marie Claire - "Mezipatra | Marie Claire""

 


 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006