Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Venus Boyz

logo Mezipater

Mezipatra 2003

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Venus Boyz

Venus BoyzVenus Boyz / Venus Boyz
Švýcarsko/USA/Německo, 2001
201 min

Režie: Gabriel Baur
Hudba: Sophie Maintigneux
Hrají: Diane Torr, Dréd Gerestant, Del La Grace Volcano, Queen Bee Luscious, Mistress Formika a další

  • Film bude uveden společně s krátkometrážím Klukholka.

Filmová cesta sVenus Boyzvětem ženské maskulinity. Legendární Drag King Night je místem, odkud se lidé vydávají do transgender světa, v němž se ženy stávají muži - některé na jednu noc, jiné na celý svůj život. Co je motivuje? K jakým změnám dochází? O čem sní? Drag kings se scházejí v klubech a s chutí dávají ožít svým mužským Já. V Londýně vidíme ženy experimentující s hormony, aby se staly novými muži... Venus Boyz je intimním filmem o lidech, kteří tvoří pohlavní identity mezi ženou a mužem.

The journey starts with the legendary „Drag King Night“ in New York and goes through the transgender world  where women become men – some for just one night, the others for the rest of their lives. What is their motivation? What changes do they experience? What do they dream about? They change into their own alter egos, parody themselves and explore  masculine eroticism and the strategy of power. In London, we meet women experimenting with hormones, thus becoming new men. Masculinity and transformation as a  performance, subversion or existential necessity. It is an intimate film about people at the edge of sexual identity.

  • Film byl uveden v rámci doprovodného programu festivalu Apriles v dubnu 2003. Bude uveden na festivalu Mezipatra 2003 díky podpoře Pro Helvetia a společnosti Celluloid Dreams.

 

Art Brno, 14.11. 20:30
Aero Praha, 21.11. 20:30

 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2003

Ocenění 2003

Mezipatra 2003

  • Diváci: 7 000
  • Projekce: 52
  • Doprovodné akce: 10
  • Filmy: 54