Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Pravda o gay sexu

logo Mezipater

Mezipatra 2003

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pravda o gay sexu

Pravda o gay sexuPravda o gay sexu / The Truth About Gay Sex
Velká Británie 2001

Režie: Kristiene Clarke
Scénář: Kristiene Clarke
Kamera: Luke Hallan
Hudba: Pendle Poucher

  • Film bude uveden společně s krátkometrážním Růžové zrcadlo

Gay sex je fascinující. Podle režisérky Kristiene Clark se svět dělí na ty, kteří jej chtějí, a ty, které zajímá. Aby všem nabídla co nejuspokojivější odpovědi, obrátila se na řadu odborníků a zasvěcenců, kteří diváka provázejí světem různorodých sexuálních praktik. Dan Anderson, autor knihy Tipy na dobrý sex pro hetero ženy a homo muže,  vysvětluje, co je třeba mít vždy na mysli a při ruce. Doktor Cummings objasňuje, co se děje při análním sexu, zatímco Max a William popisují, jaké to je. Jonathan pak ukazuje všechno, co se Pravda o gay sexudá pro daný účel koupit v jeho sexshopu. Entuziastický Paul diváky provede londýnskými veřejnými záchodky a parky. Zároveň je poučí o etiketě anonymních setkání, čímž skvěle ilustruje teoretické postřehy sociologa Simmse. Mnoho dalších průvodců, z nichž mnozí žijí ve stálých svazcích, připomíná, že sex nedefinuje všechny aspekty homosexuální zkušenosti. Ani režisérka nepředstírá, že reprezentuje každého, její film naopak oslavuje rozmanitost a bourá stereotypy.

Kristiene Clark’s documentary takes us on a tour of various gay sexual practices, relying on the expertise of her tour guides. Dan Anderson, author of Sex Tips for Straight Women and Gay Men, instructs us on the topic’s essentials. Doctor Cummings explains the ins and outs of anal intercourse and Paul shows us his favourite public toilets and cruising grounds. There is also an examination of different kinds of relationships that are now readily accepted and understood within gay society.
  • Ocenění: nejlepší dokument na gay a lesbickém festivalu v Miláně 2002
  • Film bude uveden na festivalu Mezipatra 2003 díky podpoře British Council a společnosti World of Wonders.

Art Brno, 16.11. 16:00
Aero Praha, 23.11. 16:00

 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2003

Ocenění 2003

Mezipatra 2003

  • Diváci: 7 000
  • Projekce: 52
  • Doprovodné akce: 10
  • Filmy: 54