Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Ráno když vstávám...

logo Mezipater

Mezipatra 2005

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Ráno když vstávám...

Jevištní causerie Divadla Ungelt

Účinkují: Marta Kubišová, Chantal Poullain a Milan Hein.


www.divadloungelt.cz

  • Divadlo Ungelt, Malá Štupartská 1, Praha 1, 14. 11., 19:55

Tímto jevištním setkáním navazuje Milan Hein, umělecký ředitel Divadla Ungelt, po deseti letech na večery, které prožíval s Milošem Kopeckým. Jejich rozpravy natáčela tehdy Česká televize a vyšly i knižně. Přinášely radost a potěšení. Divákům i účinkujícím. Stejně je tomu i u rozprav s Martou Kubišovou a Chantal Poullain. I princip je stejný. Dohodli si témata, o kterých se bude mluvit. Nikdy se ale neví, co kdo řekne. Je nutné si naslouchat a reagovat na přítomnost a vyprávění ostatních. Důležité je, že všichni tři účinkující jsou přátelé a je jim spolu dobře. Pak je dobře i divákům s nimi.

V představení zazní písně Vzkaz, Pohled posměváčka a Slalom mezi slzami a smíchem autorské dvojice Marta Skarlandtová a Petr Malásek a francouzské šansony.

Výtah z rozhovoru s Martou Kubišovou:
Chantal Poullain, Milan Hein a Marta Kubišová. Jde to vůbec dohromady?!
Samozřejmě. Všichni tři se známe už natolik dlouho, že si můžeme dovolit, všichni tři, do takhle zapeklité talk show jít. Přesně víme, co můžeme jeden od druhého čekat, že si tenhle risk můžeme dovolit.
Pod vaší causerií Ráno, když vstávám... není podepsán žádný tvůrčí tým.
Není - leda bychom si to tak hezky rozhodili, že já bych třeba mohla dělat choreografii, Chantal třeba jazykového poradce a Milan návrhy kostýmů... No - třeba to jednou, jen tak z hecu, zkusíme. Zatím jen s Chantal Milana "kazíme" - on, oficiální nekuřák, už si s námi na jevišti také cigárko dá.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2005

Mezipatra 2005

  • Diváci: 8 500
  • Projekce: 60
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 58
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2005