Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Přijede otec!

logo Mezipater

Mezipatra 2005

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Přijede otec!

prijede_otec.jpgPřijede otec! / My Father Is Coming
Německo 1992
anglicky s českými titulky, 82 minut, DVD

Scénář a režie: Monika Treut
Hrají: Alfred Edel, Shelley Kästner, Annie Spinkle, Michael Massee, Mary Lou Graulau, David Bronstein a další

 

Přijede otec! má šarm raných undergroundových filmů. Humorný příběh číšnice Vicky nás zavádí do prostředí subkulturní komunity, ve kterém se Vicky a záhy i její otec s lehkostí pohybují. Vicky touží stát se herečkou, ale nervozita a těžký německý přízvuk ji na castinzích znemožňují. Když se dozví o návštěvě svého otce, kterému v dopisech popisuje své fiktivní úspěchy, její svět se začne hroutit. Snaží se zatajit svůj dosavadní život i práci a požádá svého gay spolubydlícího Bena, aby předstíral, že je její manžel, a vytvořili tak pro otce obraz idylického rodinného života. Otec ale není spokojený s tím, co mu dcera připravila k vidění, a na vlastní pěst začíná prozkoumávat svět gendrových  a jiných subkultur. Otcova návštěva se tak stane zdrojem poznání a dobrodružství pro otce i dceru.


Vicky works as a waitress and dreams of stardom, but her hopes are continually dashed by disastrous auditions and an unconquerable German accent. Her world threatens to disintegrate when she learns of the impending visit of her father, lured by stories of his daughter's success in America. Vicky's attempts to dissimulate include concealing her job and inducing gay roommate Ben to pose as her husband. Bavarian sausage-smuggling Hans, Vicky's father, arrives and encounters an exotic subculture of gender-benders, fakirs, leading to discovery and adventure for both father and daughter.

 

  • Film je na festivalu Mezipatra 2005 uveden s podporouGoethe Institut


Art, 9. 11., 18:00
Světozor, malý sál, 15. 11., 20:00
FK Charlie centrum, Bratislava, 23.11. 2008, 20:30 
 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2005

Mezipatra 2005

  • Diváci: 8 500
  • Projekce: 60
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 58
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2005