Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Bublina

logo Mezipater

Mezipatra 2007

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Bublina

bublina2.jpg Ha Buah / The Bubble
Izrael 2006
HEB + CZ tit, 117 min, DVD

Scénář: Gal Uchovsky, Eytan Fox
Režie: Eytan Fox
Hrají: Ohad Knoller, Yousef ‘Joe’ Sweid, Daniela Wircer, Alon Friedmann, Zion Baruch, Zohar Liba, Oded Leopold, Ruba Blal a další

Tři mladí spolubydlící z Tel Avivu, dva kluci a jedna holka, se snaží nevnímat politické konflikty a raději se soustředit na svoje životy a lásky, tedy žít v jakési únikové „bublině“. Tvrdohlavá Lulu pracuje v butiku, nápadný Yali vede trendy kavárnu a Noam, který prodává v obchodě s hudbou, tráví víkendy vykonáváním služby na kontrolním stanovišti Národní Gardy. Když se Noam zamiluje do Ashrafa, mladého Palestince, rozhodnou se pomoct Ashrafovi zůstat nelegálně v Tel Avivu. Obléknou ho do moderních izraelských šatů, dají mu hebrejské jméno, nechají ho pracovat v Yaliho kavárně a společně oslaví toto mírumilovné soužití na plážové párty. Jejich utopie se však kvůli politické a sociální skutečnosti na Blízkém východě zhroutí.


Brno: 29.10. – 18.00 – Art, velký sál
Praha: 9.11. – 18.00 – Světozor, velký sál

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2007

Mezipatra 2007

  • Diváci: 9 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 16
  • Filmy: 61
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, Český Těšín

Ocenění 2007