Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Festival Mezipatra dnes v Brně skončí

logo Mezipater

Mezipatra 2002

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Festival Mezipatra dnes v Brně skončí

Brno - Dnes večer v brněnském kině Art skončí filmový festival gay a lesbických filmů Mezipatra. Jediná tuzemská přehlídka svého druhu se na víkend přesune do Prahy. Zde nabídne ozvěny bezmála tří desítek snímků, které mohli brněnští diváci sledovat od minulého pátku. Velký úspěch měly podle pořadatelů také doprovodné programy.

mlk, MF Dnes, 22. 11. 2002

„Hlediště pro sto třicet lidí nacpané k prasknutí - tak vypadal do včerejška vypadal kinosál v klubu Fléda, kde se konala čtyřdenní retrospektiva filmů italského režiséra Piera Paola Pasoliniho,“ sdělil za pořadatele Martin Strachoň. Nečekaný zájem podle Strachoně vzbudila už pondělní přednáška Martina C. Putny na téma Pasoliniho literární tvorby: „Dokonce bylo zapotřebí v průběhu přednášky změnit místo a přesunout celou akci do většího sálu, neboť i po začátku přicházeli další a další návštěvníci. „Uvažovali jsme o tom, že bychom vzhledem k diváckému zájmu každý film ve Flédě zopakovali, ale kinosál už je obsazený jinými akcemi,“ uvedl Radek Menšík, vedoucí produkce festivalu. Pasoliniho retrospektivu včera zakončila projekce posledního dílu režisérovy Trilogie života - film Kytice z tisíce a jedné noci. F

estival Mezipatra se zítra přesune do pražského kina Aero. Od minulého pátku festival včetně jeho doprovodných akcí navštívilo podle Strachoně již přes dva a půl tisíce diváků. Právě návštěvníci festivalu rozhodnou o tech vítězných snímcích v kategoriích celovečerní hraný film, dokument a krátký hraný film. Cenu v podobě keramické plastiky vytvořila Julie Havránková. Tečku za brněnskou částí ojedinělé přehlídky dnes ve 20.30 hodin v Artu udělá taneční film Dead Dreams of Monochrome Men. Před projekcí uvede svou choreografii slovenské duo tanečníků, které si říká duWadnace.

FaLang translation system by Faboba

Ocenění 2002

Mezipatra 2002

  • Diváci: 4 500
  • Projekce: 40
  • Doprovodné akce: 4
  • Filmy: 37

Znělka 2002