Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Kamarád do deště

logo Mezipater

Mezipatra 2004

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Kamarád do deště

divoky-zapad.jpgblok krátkých gay filmů

  • Divoký západ / Far West Francie 2003
  • Fotostar Švýcarsko 2002
  • Kluk / Boy Nový Zéland 2004
  • Operace YY / Mivtzah YY / Operation YY Izrael 2000
  • Snídani? / Frühstück? / Breakfest Německo 2002
  • Stejná rozdílnost / Same Difference Velká Británie 2002
  • Tanec / Dance Čína/USA 2001

 

divoky-zapad.jpgDivoký západ / Far West
Francie 2003

Režie: Pascal-Alex Vincent

Eric musí odjet na prázdniny k dědečkovi na francouzský venkov. Dědečka už několik let neviděl a ze začátku to vypadá, že to pro něj po letech mimo městské prostředí nebude lehké. Vše se navíc zamotá, když za ním přijedou na návštěvu výstřední teplí kamarádi z města, Koko a Mika.

Eric must spend his holidays in the French countryside, at his grandfather´s farm. He hasn´t seen his grand father for a long time. First it seems that that Eric will have a hard time getting used to a place so different from the city he has lived in for years.. Besides, his outrageous gay friends, Koko and Mika, decide to join him without letting him know ...

 

fotostar.jpgFotostar
Švýcarsko 2002

Režie: Michele Andina

Konrad pracuje jako laborant ve fotolabu. Při jednom přesčasu se dostane k fotografiím krásného muže, do kterého se zamiluje. Sní o něm, konstruuje si vlastní svět, ve kterém je polárním průzkumníkem a krásný neznámý jeho novým asistentem. Jednoho dne se rozhodne s cizincem setkat.

Konrad works in a photo shop. One day he discovers a photo of a beautiful man and falls in love with the stranger. In romantic daydreams, Konrad meets the man in adventurous surroundings. He decides to meet the stranger in real life.

 

kluk.jpgKluk / Boy
Nový Zéland 2004

Režie: Welby Ings

Příběh filmu vypráví o mladém prostitutovi žijícím v malém městě, který odhalí pachatele dopravní nehody, který utekl z místa činu, kde kvůli němu zemřela mladá dívka. Pachatel to zjistí a snaží se chlapci vyhrožovat a tak mu zabránit, aby ho prozradil. Film je stylově zajímavou kombinací fantaskních obrazů a brilantní prácí se zvukem.

Boy is the story of a young male prostitute in a small New Zealand town who discovers the truth behind a fatal hit and run accident. When news of the death spreads through the district, the family of the responsible driver realizes that the boy must be kept silent.

 

operace-yy.jpgOperace YY / Mivtzah YY / Operation YY
Izrael 2000

Režie: Oded Lotan

Ronovi je dvaadvacet a stále žije u rodičů. Přes den skoro nevychází a noci má naplněné prací na stříhání video záznamů svateb, chatováním na Internetu a futuristickými fantaziemi. Jedné noci se všechno, s čím si pohrával, spikne proti němu a Ron je nucen riskovat v osobním mezilidském setkání.

Ron, at 22, still lives with his parents. He barely knows the daylight hours and his nights are divided between his job as editor of wedding videos, chats on the Internet and futuristic fantasies.

 

snidani.jpgSnídani? / Frühstück? / Breakfast?
Německo 2002

Režie: Alexander Pfeuffer

Boris úspěšně zvládl „coming out“ a přestěhoval se do Berlína. Myslí teď jen na to, jak najít romantickou lásku na celý život. Ale když se zamiluje do Tilla, musí se smířit s docela odlišným světem, kde sex je koníčkem a divoký noční život je výrazem narcismu. Toho všeho je Till součástí.

Having successfully navigated “coming out”, young Boris moves to Berlin, his mind set on finding his one and only romantic love forever. But when he falls for Till, he is confronted with a totally different world: sex as a hobby, narcissism in the gay night-life and admist all that Till, the attractive butterfly.

 

stejna-rozdilnost.jpgStejná rozdílnost / Same Difference
Velká Británie 2002

Režie: Harry Richards

Leon a Noel jsou identická dvojčata. A zdají se být součástí komplikovaného milostného trojúhelníku, jehož třetím vrcholem je kamarádka ze školy. Na oslavě v den jejich osmnáctých narozenin vyjde ale najevo nová skutečnost, která dočista převrátí světy obou chlapců.

Identical twins, Leon and Noel, find themselves in a complicated love triangle with a girl at school. On their 18th birthday a new revelation turns their worlds inside out.

 

Tanec / Dance
Čína/USA 2001

Režie: Doris Ng

Mladý čínský tanečník se účastní zkoušky černošské skupiny umělců. To v něm vyvolá vzpomínky na vlastní začátky v taneční škole v Číně. Dětská a čistá přátelství přerůstající v pevná pouta na celý život, začátky v dnes milované profesi. Tanec spojuje – přítomnost s minulostí i lidi rozdílných kultur.

When a young Chinese dancer attends a dance rehearsal he is transported back to memories of his childhood dance school in China.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2004

Ocenění 2004

Mezipatra 2004

  • Diváci: 8 000
  • Projekce: 63
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 67
  • Ozvěny: Hradec Králové