Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Pozor na ženský

logo Mezipater

Mezipatra 2004

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pozor na ženský

bacha-na-zensky.jpg blok krátkých lesbických filmů

  • Bacha na ženský / Red Flag Women USA 2003
  • Kolik? / Combien? / How Many? Francie 2004
  • Pár cenťáků navíc / Give or Take an Inch USA 2002
  • Trojhran / Triedro Itálie 2000
  • Záměr / Intent USA 2002
  • Zpívánky / Sing sing sing Německo 2002
  • Žena oznámila... / A Woman Reported.. USA 2004

 

bacha-na-zensky.jpgBacha na ženský! / Red Flag Women
USA 2003

Režie: Victoria Jorgensen

Červená vlajka je považovaná za varovný signál. Existuje několik typů žen. Některé z nich mají vlastnosti, které samy o sobě jsou varovným signálem. Film ukazuje několik příkladů takovýchto žen…

The red flag is considered to be a warning sign. There are severeral types of women. Some of them have characteristics that should be warning signs. The picture shows a few examples of such women...

 

kolik.jpgKolik? / Combien? / How Many?
Francie 2004

Režie: Laurent Coltelloni, Gilles Tillet

Existují různé hry pro libovolný počet hráčů. Každá hra má nějaká pravidla. Tuto hru hrají tři páry rozdělené do tří ložnic. Hra se jmenuje „Kolik ?“ a její herní řád je opravdu zajímavý…

There are games for a various number of players. Every game has its own rules. This one is played by three couples divided into three bedrooms. It is called How Many?, and its rules are interesting indeed....

 

par-centaku-navic.jpgPár cenťáků navíc / Give or Take an Inch
USA 2002

Režie: Lee Friedlander

Lesbická matka, která chce pouze žít „normální“ život, je postavena před skutečnost, která všechny tyto její sny zhatí. Její sestra hodlá podstoupit operaci změny pohlaví. Je otázkou, jak se s touto nelehkou situací vyrovnat.

A lesbian mother who just wants live a “normal” life has to face a realitz that crashes all her dreams of such a life. Her sister is getting readz to have an operation to change her sex. The question that remains is how to deal with this situation.

 

Trojhran / Triedro
Itálie 2000

Režie: Werther Germondari, Maria Laura Spagnoli

Muž spatří v metru krásnou ženu. Sleduje ji až do bytu, kde se koná lesbický večírek. Muž se chce s krásnou neznámou pomilovat, ona má však jednu podmínku… Snímek disponuje nejen zajímavým tématem, ale také velmi zdařilou kamerou a podmanivou rytmickou hudbou.

A man sees a beautiful woman in the subway. He follows her all the way to her appartment where there is a lesbian party. He would like to make love to her, but she sets him one condition. The film uses an intriguing topic, succesful camerawork and a rhythmical music that stands out.

 

zamer.jpgZáměr / Intent
USA 2003

Režie: Mary Ann Marino

Lesbické páry ohrožuje tajemný brutální vrah. Mladá a krásná policistka podezřívá vysoce postaveného muže. Když se vloupá do jeho kanceláře, je suspendována, ale přesto se nehodlá vzdát a nachystá vrahovi past…

A mysterious murderer threatens lesbian couples. A young beautiful policewoman suspects a man of power. When she breaks into his offes she is discharged, but is determined not to give up and sets a trap for the murderer.

 

zpivanky.jpgZpívánky / Sing sing sing
Německo 2002

Režie: Roswitha Menzel

Animovaná hříčka o švadlence, snící o šatech z růžového obláčku a o krásném zpěvu. Když jednoho dne vytáhne švadlenka z vody mořskou pannu, její sny se začnou plnit. Život je náhle plný barev a hudby. Ale je to to pravé, po čem toužila?

An animated fancy about a dressmaker dreaming of a dress made of a pink cloud, and also of beautiful singing. When the dressmakesr pulls a mermaid out of water, her dreams begin to come true, life is suddenly full of color and music. Bus is that what she has dreamed of?

 

zena-oznamila.jpgŽena oznámila… / A Woman Reported
USA 2004

Režie: Christine J. Russo

V krátkém okamžiku před napadením, si mladá žena představuje, jak by násilníkům utekla (přímo do náruče své přítelkyně). Snímek zachycuje její imaginární cestu do bezpečí, její vůli přežít a vrátit se k milované bytosti.

In the brief moment before an attack, a zoung woman imagines escaping her violators right into the arms of her female lover. The film shows her imaginary journey to a safe place, her will to survive and to return to a loved one.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2004

Ocenění 2004

Mezipatra 2004

  • Diváci: 8 000
  • Projekce: 63
  • Doprovodné akce: 20
  • Filmy: 67
  • Ozvěny: Hradec Králové