Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Homosexuálové budou protestovat proti postoji papeže ke kondomům

logo Mezipater

10. queer filmový festival Mezipatra 2009

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Homosexuálové budou protestovat proti postoji papeže ke kondomům

lidovkycz-090923-kondomyLidovky.cz, ČTK, 23. září 2009 19:02

PRAHA - Kvůli postoji hlavy katolické církve Benedikta XVI. k prezervativům budou v Praze v době jeho návštěvy protestovat zástupci gayů, lesbiček a další lidé. Sejdou se v pondělí na Václavském náměstí v Praze. Papež letos v březnu na cestě do Afriky řekl, že kondomy nejsou jedinou zbraní v boji proti AIDS.

 

Tento "problém nelze vyřešit pouhým rozdělováním kondomů, situace se tím naopak ještě zhoršuje," prohlásil papež a zdůraznil, že katolická církev stojí v čele boje proti této nákaze v Africe.

"Katolická církev dlouhodobě prohlašuje, že sexuální abstinence před manželstvím a následná věrnost, nikoliv kondomy, jsou prevencí HIV/AIDS.


Jak tato teorie funguje v praxi? Nijak zvlášť: nejvíce afrických žen se nakazí HIV se svým prvním sexuálním partnerem - manželem," uvádějí organizátoři akce. Shromážděním chtějí vyjádřit nesouhlas s papežovou "genocidní politikou".


"Přijďte nás podpořit a nafoukněte spolu s námi kondomy pro papeže," uvedla Tereza Hendlová. Protest organizují mimo jiné zástupci filmového festivalu Mezipatra.


Papež přicestuje do České republiky v sobotu a zdrží se do pondělí. Mimo jiné bude sloužit mše v Brně a Staré Boleslavi a setká se též zástupci církví a českého veřejného života.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2009

Mezipatra 2009

  • Diváci: 12 500
  • Projekce: 89
  • Doprovodné akce: 24
  • Filmy: 100
  • Web: 50 500 návštěv
  • Ozvěny: Ostrava, Olomouc, Pardubice, Č.Budějovice

Ocenění 2009