Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Ali Amiri změnil image: Podívejte se, jak přibral a zestárl!

logo Mezipater

10. queer filmový festival Mezipatra 2009

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Ali Amiri změnil image: Podívejte se, jak přibral a zestárl!

odhaleno.cz-091104-ali amiri_sOdhaleno.cz, 4. listopadu 2009

Čtyři roky od Superstar s Alim udělaly své.

Lékař a zpěvák Ali Amiri (29), finalista české SuperStar, si nenechá ujít televizní přenosy z Česko Slovenské SuperStar. Soutěží je prý doslova nadšen. Méně nadšená je však poslední dobou jeho maminka. Přitažlivého synáčka by už ráda viděla u svatebního oltáře. "Především obdivuji ty mladé talentované lidi. Všichni dobře zpívají. A pak jen zírám na formu té show. Třeba obrovská hala v Bratislavě, ve které se přenosy také konají, přivádí zpěváky přímo k extázi," libuje si charismatický zpěvák a lékař, který bývá nazýván perským princem. Narodil se v Iránu v Teheránu, s rodiči hodně cestoval a nakonec zakotvil v Praze. "Pracuji teď na kožním oddělení na Bulovce a zároveň v soukromé ordinaci v dermatologickém centru. A pak s velkou chutí hraji v divadle. Nyní v muzikálu Mona Lisa. I často koncertuji," svěřuje se. Perský princ se do ženění nežene!

O exotického muže mají ženy velký zájem. On si prý potrpí na ty starší, ale stále ještě nenašel tu pravou, se kterou by se chtěl oženit. "Maminka už by mě ráda viděla v chomoutu. Já se do něj neženu. To všechno ještě přijde, pro mě je podstatné, že mám plno fanynek, které chodí na moje vystoupení." V Galerii Václava Špály v rámci festivalu gayů a lesbiček Mezipatra se stal tváří výstavy, bojující proti rasismu a násilí. "Podporuji každou akci, která bojuje proti násilí a rasismu. Chci, aby lidi pochopili, že svět je jeden a je jedno, kde žijeme, když respektujeme zákony dané země. Já jsem teď šťastný v Česku," uzavírá Amiri.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2009

Mezipatra 2009

  • Diváci: 12 500
  • Projekce: 89
  • Doprovodné akce: 24
  • Filmy: 100
  • Web: 50 500 návštěv
  • Ozvěny: Ostrava, Olomouc, Pardubice, Č.Budějovice

Ocenění 2009