Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Unikát: vítězné filmy uvidíte na webu zdarma

logo Mezipater

10. queer filmový festival Mezipatra 2009

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Unikát: vítězné filmy uvidíte na webu zdarma

muj_pritel_z_fara_06-175Celovečerní filmy na webu zdarma! Láska skinheada a pankáče, gay otcovství, strach z pedofilie nebo dilemata lesbických vztahů – to jsou některá z témat, která zkoumají předešlí vítězové Mezipater. Filmy oceněné odbornými porotami jsou v rámci oslav desátých narozenin festivalu k dispozici online.

V rámci unikátního projektu připraveného ve spolupráci s Českou televizí můžete oceněné filmy zdarma zhlédnout na webovém speciálu www.ceskatelevize.cz/mezipatra od 16. září. Každou středu až do začátku festivalu přibude jeden titul, jehož promítání začne vždy ve 12 hodin.

Prvním v pořadí je legendární německý film Oi! Warning o vztahu skinheada a pankáče, následovat bude woodyallenovská komedie Miluji Tě? z prostředí lesbického Londýna, španělské Medvídě o gay otcovství, drama Něco úplně nového, které si z Mezipater odneslo kromě Ceny poroty i Diváckou cenu a který tematizuje mimo jiné strach z pedofilie, české Pusinky a německý transgender film Můj přítel z Fara.

Oceněné filmy doplní výběr 22 krátkých filmů uvedených na loňském ročníku Mezipater.

 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2009

Mezipatra 2009

  • Diváci: 12 500
  • Projekce: 89
  • Doprovodné akce: 24
  • Filmy: 100
  • Web: 50 500 návštěv
  • Ozvěny: Ostrava, Olomouc, Pardubice, Č.Budějovice

Ocenění 2009