Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Mediální ohlasy

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Mediální ohlasy

Články z tisku a mediální ohlasy z festivalu.

Dnes začíná přehlídka zaměřená na snímky s gay a lesbickou problematikou. Její program je nejbohatší za sedm let

Brno - Festival gay a lesbických filmů Mezipatra, který dnes začal v Brně, vznikl před sedmi lety právě v tomto městě. Originální přehlídka letos nabízí sedmdesát filmů. „To je náš dosavadní rekord,“ poznamenal ředitel festivalu Aleš Rumpel. Bezmála tři čtvrtiny bohaté programové nabídky tvoří snímky evropské provenience. Těžiště přitom tvoří hrané filmy, přestože je k mání také devět dokumentů.

Zítra začíná přehlídka tvořená snímky zaměřené na gay a lesbickou problematiku. Program je nejbohatší za sedm let

Brno - Festival gay a lesbických filmů Mezipatra, který zítra začne v Brně, vznikl před sedmi lety právě v tomto městě. Originální přehlídka letos nabídne sedmdesát filmů. „To je náš dosavadní rekord,“ poznamenal ředitel festivalu Aleš Rumpel. Bezmála tři čtvrtiny bohaté programové nabídky tvoří snímky evropské provenience. Těžiště přitom tvoří hrané filmy, přestože je k mání také devět dokumentů.

ct-q-small2.jpgZa Mezipatry se ohlédl i jeden z prvních dílu magazínu Q. Ozvěny v Českém Těšíně i další část rozhovoru o sexualitě a filmu Shortbus najdete v archívu ČT .

22. listopadu 2006 vyšla o 7. ročníku reportáž v magazínu Kosmopolis. Pořad, ve kterém mluví mimo jiné režisér John Cameron Mitchell o svém filmu Shortbus, který měl na Mezipatrech českou premiéru, najdete zde .

Meziřady jsou deníkem pražské části festivalu Mezipatra. Každý den zde naleznete novou zvukovou nahrávku.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006