Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Pro návštěvníky

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pro návštěvníky

Praktické informace pro návštěvníky festivalu.

Studentská porota hodnotí krátké filmy a vybírá nejlepší krátký film festivalu.

 

Hlavní porota hodnotí dlouhé hrané filmy a vybírá nejlepší dlouhý hraný film festivalu.

 

Festival Mezipatra očekává návštěvu vzácných hostů, většinou režisérů a režisérek uváděných filmů, kteří/-ré uvedou své filmy a budou připraveni/-ny diskutovat s diváky.

Sedmý Mezipatra jsou fakt hustý!

 

A to zdaleka nejen proto, že hlavní téma festivalu je Puberta. Nejhorší léta: to, jak vypadám, jak se chovám, co dělám, co poslouchám a co mám na sobě představuje obrovský problém, zejména, pokud to není v souladu se současnými „trendy“. Nejlepší léta: povětšinou nemusím řešit školné, nájmy, hypotéky. Letošní filmy v hlavní tématické kategorii se na pubertu a dospívání dívají z obou úhlů.

 

Meziřady jsou deníkem pražské části festivalu Mezipatra. Každý den zde naleznete novou zvukovou nahrávku.

 

Znělka festivalu Mezipatra 2006, jak ji mohou diváci a divačky vidět v kinech nebo na projekčních plochách Metrovision ve stanicích pražského metra, je dílem autorky Ivety Kratochvílové. Obrazová i zvuková stránka znělky svým zpracováním vychází z hlavního tématu festivalu, kterým je letos puberta.

 

Vstupenky koupíte vždy před představením v pokladně příslušného kina. Předprodej a případné rezervace jednotlivých vstupenek zajišťují samotná kina. Permanentky koupíte během festivalu v pokladně kina.

Vyberte nejlepší celovečerní hraný film pomocí online hlasování. Je to ve vašich rukou. Právě váš hlas rozhodne. Myslíme to upřímně. Po modré doprava. Nebo po růžové...? :-)

Až půjdete na Mezipatra, nezapomeňte si vzít plnou peněženku. Ne že bychom vás chtěli odírat na vstupném, ale i tak se vám může hodit. Určitě totiž neodoláte a koupíte si festivalové tričko v některé ze tří barev, různých stříhů a velikostí. A můžete potěšit taky partnerku, partnera i své blízké... :-)

I když už u nás existuje institut registrovaného partnerství, gay a lesbické páry stále nemohou adoptovat děti. Adoptujte si tedy alespoň film!

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006