Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Pro média

logo Mezipater

9. český gay a lesbický filmový festival Mezipatra 2008

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pro média

Tiskové zprávy, informace, soubory ke stažení. Kontakt na mediální oddělení:

  • PR: Kateřina Horčicová, tel. 608 508 038
  • akreditace a servis: Klára Slivoňová, tel. 736 454 331
  • media [zavináč] mezipatra.cz

12. 11. Praha: Na slavnostním zakončení festivalu byly uděleny celkem tři ceny a dvě čestná uznání. Celkový počet návštěvníků je odhadován na devět tisíc, z toho tři tisíce v Brně, zbytek v Praze. Dnes začínají festivalové ozvěny v Olomouci a Bratislavě, za týden v Českém Těšíně.

Praha 12.11.: Na dnešním zakončení filmového festivalu Mezipatra budou zveřejněna jména vítězných filmů hlavní soutěže, soutěže krátkých filmů a divácké ceny. Budou se předávat festivalové trofeje a promítat snímek Výlet s Hildou. V tiskové zprávě najdete jména oceněných.

Praha, 8. 11. 2008: Festival Mezipatra připravil pro své návštěvníky nejen výjimečné projekce, ale i bohatý doprovodný program. Mimo kinosály čekají na diváky výstavy, diskuze i party. Které akce si vyberete, záleží čistě na vašich zájmech.

Brno, 10.11.2008: Brněnská část 9. ročníku gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra už je minulostí. V Brně navšítvilo projekce a doprovodné akce celkem 3663 návštěvníků a návštěvnic.

Praha 4.11.: Velký přesun devátého ročníku gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra z Moravské metropole do hlavního měste se uskuteční již tento čtvrtek. Slavnostní zahájení pražské části festivalu proběhne v Lucerně 6.11. od 20:00. Motto letošního festivalu zní: „Život po...“.

Brno 2.11.2008. V brněnské a nově i v pražské části festivalu navazujeme na oblibu loňského cyklu neformálních setkání nad nejen akademickými tématy. Nad šálkem kávy studenti a profesoři Masarykovy, Palackého nebo Karlovy univerzity pokryjí mnohá různorodá témata.

Souhrnné informace o festivalu S cílem poskytnout majoritní společnosti impuls k poznání lesbické, bisexuální a transgender kultury vznikl v roce 2000 festival Mezipatra. Letošní ročník se uskuteční od 31. října do 8. listopadu v Brně a od 6. do 12. listopadu v Praze. Projekce mohou diváci a divačky zhlédnout v kinech Art (Cihlářská 19, Brno), Sál Břetislava Bakaly (Žerotínovo nám. 6, Brno), Světozor (Vodičkova 41, Praha) a Lucerna (Vodičkova 36, Praha).

summer.jpgBrno, 20.10.2008: Festival Mezipatra letos využívá internetový prostor k prezentaci gay a lesbického filmu i k podpoře amatérské tvorby. Ve spolupráci s Českou televizí Mezipatra spustila internetový speciál na webu ČT - lze tam zhlédnout krátké filmy a hlasovat pro nejlepší divácký film. Na Stream.cz běží soutěž „Mezi/muži, mezi/ženy“ pro kreativní diváky.

Mezipatra ožijí životem po... Brno 18.9.2008: Devátý ročník gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra se kvapem blíží. V Brně a v Praze se od 31.10. do 12.11. uskuteční desítky projekcí a doprovodných akcí s gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématikou. Motto letošního festivalu zní: „Život po...“.

Mezipatra a Jeden svět 4. březen, Praha: V rámci festivalu Jeden svět proběhne v pátek 7.3. ve spolupráci s Mezipatry maratón teplých filmů. Za cenu jedné vstupenky mohou diváci vidět hned tři snímky: Džihádem za lásku, Červený bez modré a Svaté město uvádí.

Novinářská akreditace Pro akreditaci novinářů na festival Mezipatra je nutné vyplnit formulář a zaslat nám jej v příloze mailu na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Tiskové soubory ke stažení Soubory ke stažení v tiskové kvalitě. Vizuál festivalu ve formě plakátů, letáků a dalších tiskovin. A také logo festivalu.

Stáhněte si též fotografie k uváděným filmům.

 

 


Jestliže máte vlastní stránky a chcete podpořit festival tím, že na něj upozorníte i návtěvníky svých stránek, umístěte na ně prosím některý z našich bannerů. Za Vaši podporu Vám předem děkujeme.

Bannery pro "Mezipatra iBoys Párty" najdete na konci stránky.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2008

Mezipatra 2008

  • Diváci: 11 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 30
  • Filmy: 62
  • Web: 32 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, České Budějovice, Český Těšín

Ocenění 2008