Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Pro média

logo Mezipater

9. český gay a lesbický filmový festival Mezipatra 2008

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Pro média

Press releases, downloads.

12. 11. Praha: Na slavnostním zakončení festivalu byly uděleny celkem tři ceny a dvě čestná uznání. Celkový počet návštěvníků je odhadován na devět tisíc, z toho tři tisíce v Brně, zbytek v Praze. Dnes začínají festivalové ozvěny v Olomouci a Bratislavě, za týden v Českém Těšíně.

Praha 12.11.: Na dnešním zakončení filmového festivalu Mezipatra budou zveřejněna jména vítězných filmů hlavní soutěže, soutěže krátkých filmů a divácké ceny. Budou se předávat festivalové trofeje a promítat snímek Výlet s Hildou. V tiskové zprávě najdete jména oceněných.

Praha, 8. 11. 2008: Festival Mezipatra připravil pro své návštěvníky nejen výjimečné projekce, ale i bohatý doprovodný program. Mimo kinosály čekají na diváky výstavy, diskuze i party. Které akce si vyberete, záleží čistě na vašich zájmech.

Brno, 10.11.2008: Brněnská část 9. ročníku gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra už je minulostí. V Brně navšítvilo projekce a doprovodné akce celkem 3663 návštěvníků a návštěvnic.

Praha 4.11.: Velký přesun devátého ročníku gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra z Moravské metropole do hlavního měste se uskuteční již tento čtvrtek. Slavnostní zahájení pražské části festivalu proběhne v Lucerně 6.11. od 20:00. Motto letošního festivalu zní: „Život po...“.

Brno 2.11.2008. V brněnské a nově i v pražské části festivalu navazujeme na oblibu loňského cyklu neformálních setkání nad nejen akademickými tématy. Nad šálkem kávy studenti a profesoři Masarykovy, Palackého nebo Karlovy univerzity pokryjí mnohá různorodá témata.

Souhrnné informace o festivalu S cílem poskytnout majoritní společnosti impuls k poznání lesbické, bisexuální a transgender kultury vznikl v roce 2000 festival Mezipatra. Letošní ročník se uskuteční od 31. října do 8. listopadu v Brně a od 6. do 12. listopadu v Praze. Projekce mohou diváci a divačky zhlédnout v kinech Art (Cihlářská 19, Brno), Sál Břetislava Bakaly (Žerotínovo nám. 6, Brno), Světozor (Vodičkova 41, Praha) a Lucerna (Vodičkova 36, Praha).

summer.jpgBrno, 20.10.2008: Festival Mezipatra letos využívá internetový prostor k prezentaci gay a lesbického filmu i k podpoře amatérské tvorby. Ve spolupráci s Českou televizí Mezipatra spustila internetový speciál na webu ČT - lze tam zhlédnout krátké filmy a hlasovat pro nejlepší divácký film. Na Stream.cz běží soutěž „Mezi/muži, mezi/ženy“ pro kreativní diváky.

Mezipatra ožijí životem po... Brno 18.9.2008: Devátý ročník gay a lesbického filmového festivalu Mezipatra se kvapem blíží. V Brně a v Praze se od 31.10. do 12.11. uskuteční desítky projekcí a doprovodných akcí s gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématikou. Motto letošního festivalu zní: „Život po...“.

Mezipatra a Jeden svět 4. březen, Praha: V rámci festivalu Jeden svět proběhne v pátek 7.3. ve spolupráci s Mezipatry maratón teplých filmů. Za cenu jedné vstupenky mohou diváci vidět hned tři snímky: Džihádem za lásku, Červený bez modré a Svaté město uvádí.

Novinářská akreditace To get accredited for Mezipatra please fill in the press pass  form and mail it to us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Tiskové soubory ke stažení Print quality downloads. Posters, programme leaflet, festival logo and other materials.

 

Our banners for your web sites.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2008

Mezipatra 2008

  • Diváci: 11 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 30
  • Filmy: 62
  • Web: 32 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, České Budějovice, Český Těšín

Ocenění 2008