Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Milí kluci

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Milí kluci

mili-kluci-dear-boys_tn.jpgLieve jongens / Dear Boys
Nizozemsko 1980
nizozemsky s českými titulky, 88 minut, 35 mm

Scénář: Chiem van Houweninge a Paul de Lussanet
Režie: Paul de Lussanet
Hrají: Hugo Metsers, Hans Dagelet, Bill van Dijk, Albert Moll, Gerard Cox, Pleuni Touw aj.

 

Spisovatel Wolf žije spolu se svým přítelem Tigerem v malém domku na venkově. Jednoho dne náhodou potkají v Amsterodamu na velikonoční mši Wolfova dávného známého Alberta, který je tu v doprovodu svého nového přítele. Wolf se do pohledného mladíka, jemuž říká Vodní krysa, na místě zamiluje. Rozhodne se pozvat oba k sobě na venkov. Wolf se snaží odvést Albertovu pozornost a mezitím svést mladíka tím, že mu vypráví jednu žhavou erotickou historku za druhou. Toho však zdá se mnohem více přitahuje Wolfův mladší přítel Tiger.
 
Komorní film Milí chlapci je adaptací stejnojmenné knihy uznávaného a nedávno zesnulého nizozemského spisovatele Gerarda Reveho, který se vždy hrdě hlásil ke své homosexualitě. Slavný „buřič“ ovlivnil svým převážně autobiografickým dílem několik generací a proslul i kontroverznímy projevy, v nichž se vyjadřoval k problematickým společenským tématům. Milí chlapci se řadí k Reveho pozdější tvorbě a představuje druhý díl autorovy trilogie o homosexuální lásce.


THX: Velvyslanectví Nizozemského království
 
Art, velký sál 1.11. 18:00
Světozor, velký sál 6.11. 21:30
  

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006