Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Zkrocená hora

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Zkrocená hora

zkrocena-hora-017_tn.jpgBrokeback Mountain
USA 2005
anglicky s českými titulky, 134 minut, 35 mm

Scénář: Larry McMurtry a Diana Ossana
Režie: Ang Lee
Hrají: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Anne Hathaway, Randy Quaid aj.

 

Příběh lásky a přátelství od oscarového režiséra Anga Leeho. Film vypráví milostný příběh dvou mladých mužů, rančera a kovboje, kteří se poznali v létě roku 1963 a stali se přáteli na celý život. Ennis a Jack  se seznámí ve Wyomingu, kde pracují jako kovbojové na hoře Brokeback. Brzy se stávají nejlepšími přáteli. Na konci léta práce končí a každý jde svou cestou. Ennis zůstává ve Wyomingu, ožení se a s ženou vychovává dvě dcery. Rodina se protlouká životem s velkými těžkostmi. Jack odjíždí do Texasu, kde se také ožení a stane se otcem. Po letech dostane Ennis od Jacka zprávu, že se chystá navštívit Wyoming. Při setkání zjišťují, že uplynulá doba na síle jejich citu nic nezměnila. V následujících letech se oba snaží ze všech sil toto pouto udržet. Zjišťují, že nejdůležitější v jejich životech je síla přátelství, lásky a důvěry.  
Zkrocená hora získala vloni celou řadu ocenění (včetně Oscara, Zlatého glóbu, cen Britské filmové a televizní akademie a benátského Zlatého lva pro Anga Leeho).


THX: Bioscop
 
Art, velký sál 3.11. 17:30
Světozor, malý sál 12.11. 15:30
  

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006