Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Hlavní porota

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Hlavní porota

Hlavní porota hodnotí dlouhé hrané filmy a vybírá nejlepší dlouhý hraný film festivalu.

 

Carla Despineux
 

Od roku 1989 pracuje na FEMINALE, kolínském mezinárodním ženském filmovém festivalu. Spoluzakladatelka festivalové sekce „Queer Looks“, která uvádí široké spektrum lesbického filmu, queer experimentů a novinek z transgender scény. Mimo jiné: prezentace filmů v kontextu výstav v Kunstmuseum Bonn, ředitelka FEMINALE 2000, ředitelka soutěže filmů pro děti a mládež, Mezinárodní festival krátkého filmu Oberhausen 2004. Točí dokumentární filmy pro televizi, píše filmové kritiky a vydala knihu o filmu.


Vladimír Hrubý
 

Studoval pedagogiku, ale jeho kantorská kariéra netrvala dlouho – po pěti letech vytvořil taneční skupinu, se kterou jezdil na turné. Další změna kariéry nastala, když začal pracovat pro rozhlas jako parlamentní reportér. Na Radiožurnálu vytvořil a moderoval pořad BonaDea pro gaye a lesby. Je jedním z nejvýznamnějších českých gay aktivistů, velmi aktivně prosazoval přijetí registrovaného partnerství.

 

Jason Plourde
 

Programový ředitel Three Dollar Bill Cinema, které produkuje Lesbický a gay filmový festival Seattle. S touto organizaci je od jejího počátku v roce 1996, předtím byl spoluředitelem Lesbického a gay filmového festivalu Connecticut. Moderuje panely o queer filmu a spolu s režisérem Seanem Westem produkoval a režíroval dokument Herold’s Home Movies. Také pracuje jako tlumočník do ASL (americká znaková řeč).

 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006