Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Zveme na koncert Baby Dee & Little Annie

logo Mezipater

11. queer filmový festival Mezipatra 2010

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Zveme na koncert Baby Dee & Little Annie

Mezipatra vás zvou na výjimečný koncert Baby Dee z Clevelandu v Ohiu, který proběhne 30. října v Malostranské besedě v Praze. Pořádají Scrape Sound a KYEO ve spolupráci s hudebním magazínem FULLMOON.

babydee3

Poprvé s vlastním repertoárem do Česka zavítá výjimečná persona americké alternativní scény – kabaret-popová zpěvačka, harfenistka a akordeonistka Baby Dee z Clevelandu v Ohiu.

Baby Dee proslul-a jako spolupracovnice např. Antony & The Johnsons, Current 93, Sex Pistols, Marca Almonda nebo Adrewa WK… A vedle třeba Billa Callahana, Bonnieho ‘Prince‘ Billyho či Joanny Newsome patří Baby Dee na jedno z předních míst do výkladní skříně fajnšmekrovského labelu Drag City. V Praze bude Baby Dee čerpat především z repertoáru svých posledních dvou alb - Safe Inside the Day (2008), pod nímž jsou jako producenti výraznou, leč citlivou měrou podepsáni mistři Matt Sweeney a Bonnie ‘Prince‘ Billy, a letošního A Book of Songs for Anne Marie, jež pro změnu produkoval Maxim Moston – aranžér a koncertní člen Antonyho The Johnsons, spolupracovník Rufuse Wainwrighta či Joan As Police Woman a taky člen newyorských Slow Six.

Baby Dee na pódiu v Malostranské besedě nedoprovodí nikdo menší než legendární newyorská Little Annie, klavíristka a zpěvačka známá spoluprací s Paulem Wallfischem (Firewater, Botanica), Marcem Almondem a mnoha dalšími. Pražské vystoupení bude svého druhu exkluzivní, samostatných evropských koncertů tohoto dua bude jen několik. Hlavní část svého turné budou obě dámy totiž dlít jen v Anglii, a to jako součást koncertů zmiňovaného Marca Almonda v rámci série ke třiceti letům jeho bohaté kariéry. Praha tak bude jedním z pouhých pěti měst kontinentální Evropy, jemuž Baby Dee s Little Annie dopřejí svého koncertního programu plnou dávku!

Předprodej vstupenek v Malostranské besedě a předprodejní síti Ticketstream od 17. srpna v hodnotě 349.- Kč (plus obvyklé poplatky). Na místě v den koncertu budou v prodeji vstupenky v hodnotě 450.- Kč.
POZOR: omezená kapacita sálu!

sobota 30. 10. /// 20:00
Malostranská beseda
Malostranské náměstí 21, Praha


http://www.fullmoonmagazine.cz/

babybee2

babydee

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2010

Mezipatra 2010

  • Brno: 4.-9. 11. 2010
    kina Art a Scala
  • Praha: 11.-16. 11. 2010
    kina Lucerna a Světozor
  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 74
  • Doprovodné akce: 24
  • Filmy: 72
  • Web: 46 000 návštěv
  • Ozvěny: Ostrava, Olomouc, Plzeň, Pardubice

Ocenění 2010