Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - O festivalu

logo Mezipater

Mezipatra 2006

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

O festivalu

Základní informace o festivalu Mezipatra 2006.

Základní kontaktní údaje a přehled festivalového týmu.

Velmi si ceníme a děkujeme všem partnerům 7. ročníku festivalu Mezipatra, kteří nám poskytují svoji podporu, ať už morální, finanční, materiální, mediální nebo organizační...

Hlavní porota hodnotí dlouhé hrané filmy a vybírá nejlepší dlouhý hraný film festivalu.

Studentská porota hodnotí krátké filmy a vybírá nejlepší krátký film festivalu.

Festival Mezipatra očekává návštěvu vzácných hostů, většinou režisérů a režisérek uváděných filmů, kteří/-ré uvedou své filmy a budou připraveni/-ny diskutovat s diváky.

Znělka festivalu Mezipatra 2006, jak ji mohou diváci a divačky vidět v kinech nebo na projekčních plochách Metrovision ve stanicích pražského metra, je dílem autorky Ivety Kratochvílové. Obrazová i zvuková stránka znělky svým zpracováním vychází z hlavního tématu festivalu, kterým je letos puberta.

Český gay a lesbický filmový festival MEZIPATRA je specializovaný soutěžní filmový festival uvádějící filmy s gay, lesbickou, bisexuální a transgender tématikou. Festival má neziskový charakter a slouží k emancipaci sexuálních menšin v České republice a k propagaci kvalitních filmů s humanistickým obsahem.

Český gay a lesbický filmový festival MEZIPATRA 2006 je soutěžní festival. Do soutěže můžete příhlásit filmy v následujících kategoriích - krátkometrážní a dlouhometrážní hraný film. Filmy musí být s gay, lesbickou, bisexuální nebo transgender tématikou. V rámci festivalu proběhne také přehlídka dokumentárních filmů.

Le MEZIPATRA est un festival spécialisé au concours des films sur le thématique des femmes lesbiennes, des hommes homosexuels et d’autres minorités sexuelles. Le festival avec son charactère non-bénéficiaire sert à l’emancipation de la communauté des lesbiennes et gais en République Tchèque, et la présentation des films de qualité avec les ambitions humanistes.

Le festival tchèque du cinéma gai et lesbien MEZIPATRA 2006 est un festival avec la compétion des films.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2006

Mezipatra 2006

  • Diváci: 10 500
  • Projekce: 85
  • Doprovodné akce: 26
  • Filmy: 70
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Český Těšín

Ocenění 2006