Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - Studentská porota

logo Mezipater

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Studentská porota

mezipatra cenyStudentská porota hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký hraný film.

 

studensta-porota-kristyna-duufkova

Kristýna Dufková


Kristýna Dufková se narodila 15. února 1988. Absolvovala studium na FAMU, obor produkce. V současné době zde studuje obory scenáristika a dramaturgie. Film Bába, který produkovala v roce 2008, získal hlavní cenu pro školní film - Cinéfondation Section of the Cannes Film Festival. Od roku 2010 spolupracuje s Maurfilm, přední českou společností zaměřenou na animovanou tvorbu.

studentska-porota-magdalena-krizova 

Magdalena Křížová


Magdaléna Křížová je dvaadvacetiletá studentka žurnalistiky z Brna, moderátorka studentského rádia R, samozvaná nejen divadelní a filmová kritička. Možná lehce praštěná, přesto ale zábavná. Miluje soby a šedesátá léta, nenávidí dušenou mrkev a lidskou blbost.
Nejlépe ji asi vystihuje verš od Marty Kubišové z písně Magdaléna: "Není svatá, je jen žena."

studentska-porota-jan-cernik 

Jan Černík


Na Univerzitě Palackého v Olomouci studuje v magisterském programu obory filmová věda a filozofie. Badatelsky se zajímá o nonfikční film v Československu do roku 1945. Mimo jiné spoluorganizuje Přehlídku netradičního filmu, která se zabývá nahotou a sexualitou v umění a médiích.

studenstka-porota-richard-cejka 

Richard Čejka


Student Univerzity Palackého v Olomouci, studuje především: jazyky, ekonomii a právo. Po škole pracuje, překládá, nebo spolupracuje na přípravě několika festivalů a konferencí (Academia Film Olomouc, Přehlídka animovaného filmu Olomouc, Ozvěny Mezipater Olomouc; Čínské investiční fórum). Rád cestuje a poznává nová místa a kultury. Hodně čte, po večerech sleduje filmy, seriály a divadelní představení, fascinuje ho architektura, rád poslouchá hudbu a miluje ticho.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011