Queer filmový festival Mezipatra [ARCHIV WEBU 2000–2012] - O festivalu

logo Mezipater

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

O festivalu

Informace o tváři Mezipater 2011. Znělka, poroty, hosté, kontakty, dramaturgie, patroni/-ky, ocenění a další.

Minuty z MezipaterPořad České televize Minuty z Mezipater, vysílaný v průběhu pražské části festivalu.

Tom Kalin je videoumělec, aktivista v oblastech práv LGBT lidí, stejně jako problematiky AIDS (zakládající člen kolektivů Gran Fury a ACTUP), profesor filmu na newyorské Columbia University a filmový scenárista, režisér a producent, jehož tvorba byla a je zasazená v podvratnosti a přelomovosti vlny New Queer Cinema.

tomkalin

mezipatra awardsHlavní porota hodnotí soutěžní snímky a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film.

mezipatra cenyStudentská porota hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký hraný film.

Velmi si ceníme všech partnerů 13. ročníku festivalu Mezipatra, kteří nám poskytují svoji podporu, ať už morální, finanční, materiální, mediální nebo organizační...

  • Písemný kontakt: STUD Brno, Bratislavská 31, 602 00 Brno
  • E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • Fax: +420 - 549 212 727

„Nejlepší teplý festival na světě.“ John Cameron Mitchel, režisér (Shortbus)

„Filmový festival Mezipatra se stal respektovaným registrovaným partnerem ostatních filmových přehlídek, které se v České republice konají“ Václav Havel

CO? Kolem stovky špičkových filmů s gay, lesbickými, bisexuálními, trans a queer tématy s mezinárodní soutěží + výstavy, odborné přednášky, workshopy, diskuze a parties + 85 000 hetero i homo diváků a divaček v 10 městech ČR.

Queer filmový festival MEZIPATRA je specializovaný soutěžní filmový festival uvádějící filmy s gay, lesbickou, bisexuální, transgender a queer tématikou. Festival má neziskový charakter a slouží k emancipaci sexuálních menšin v České republice a k propagaci kvalitních filmů s humanistickým obsahem.

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011