Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Před půlnocí, 4.11. 2011

logo Mezipater

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Před půlnocí, 4.11. 2011

kultura21"Před půlnocí"

 

Téma: Queer Brno

Host: Aleš Rumpel, ředitel festivalu Mezipatra
Moderuje: Pavla Pilařová

Před půlnocí, 4.11. 2011

 

Řídí a spoludramaturguje jednu z největších gay a lesbických filmových prohlídek v Evropě - Queer filmový festival Mezipatra, který již dvanáctým rokem majoritní společnosti přibližuje neheterosexuální kulturu. Sám svoji pozornost zaměřuje na mechanismy marginalizace gay a lesbických témat v médiích a na feministické filmové teorie. Pracoval pro Institut dokumentárního filmu, zasedl v Teddy porotě MFF Berlinale, působí v týmu Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Jedna z vůdčích postav platformy Proud, člen sdružení gayů, leseb a přátel STUD Brno i Vládního výboru pro sexuální menšiny - host dnešního Před půlnocí Aleš Rumpel.

O pořadu

Rozmanitý koktejl rozhovorů pro vás mícháme vždy v posledních minutách dne. Do toku otázek a odpovědí se můžete zapojit i vy prostřednictvím našich stránek. Moderátorskou štafetu si pravidelně předáváme mezi Ostravou, Brnem a Prahou.


FaLang translation system by Faboba

Znělka 2011

Mezipatra 2012

  • Praha: 8.-14. 11. 2012
    kina Lucerna // Světozor
  • Brno: 16.-22. 11. 2012
    kina Art // KRYT(ISŠA) // Multikulturni centrum STADEC

Ocenění 2011