Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Mediální ohlasy

logo Mezipater

head-2012

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Mediální ohlasy

prague daily monitor"Klaus receives calendar with messages on sexual minorities"

Prague, Oct 3 (CTK) - Czech President Vaclav Klaus Wednesday received a calender, counting his remaining days in office, with photographs of people who disagree with his negative stance on sexual minorities.

blesk"Kalendář pro Klause: Homosexualita nezpůsobuje globální oteplování"

Loňská Klausova kritika festivalu sexuálních menšin Prague Pride na sebe nenechala dlouho čekat. Čeští gayové, lesbičky a jejich podporovatelé přišli s pěkně originální odvetou. Nafotili kalendář se vzkazy a na českém prezidentovi nenechali nit suchou.

novinky.cz"Homosexualita nezpůsobuje globální oteplování, píše se v kalendáři pro Klause"

Prezident Václav Klaus obdržel od ředitele festivalu Mezipatra Aleše Rumpla kalendář s fotografiemi a vzkazy lidí, kteří nesouhlasí s jeho kritickým postojem vůči sexuálním menšinám. Kalendář odpočítává zbývající dny Klause v prezidentském úřadu.

http://mezipatra.cz/images/stories/2012/ohlasy/denik2.jpg"Klaus dostal kalendář se vzkazy o sexuálních menšinách"

Praha – Prezident Václav Klaus dnes dostal kalendář s fotografiemi lidí, kteří nesouhlasí s jeho postojem k sexuálním menšinám. Kalendář odpočítávající zbývající dny Klause v úřadu předal v podatelně prezidentské kanceláře ředitel festivalu Mezipatra Aleš Rumpel a skupina dalších organizátorů akce.

literarky"Řekni to Klausovi" aneb fotoakce festivalu Mezipatra "

"Pane prezidente, jsem žena a moje dítě bude mít dvě matky." „Rozmanitost nás tvoří jedinečnými." „Homosexualita nezpůsobuje globální oteplování." I s takovými vzkazy se v srpnu a v září vyfotila přibližně stovka lidí, aby dala najevo nesouhlas s postojem prezidenta republiky Václava Klause vůči sexuálním menšinám.

aktualne.cz"Příznivci sexuálních menšin to řekli Klausovi. A vznikl kalendář"

Přibližně stovka lidí se rozhodla vyjádřit svůj nesouhlas s postojem prezidenta Václava Klause vůči sexuálním menšinám. Prostřednictvím Facebooku v rámci akce "Řekni to Klausovi" lidé posílali na profil festivalu Mezipatra svoji fotografii i se vzkazem. Kalendář, který z nich vznikl, odpočítává Klausovi poslední dny v prezidentském křesle. Ve středu 3. října ho organizátoři akce předali Kanceláři prezidenta republiky.

parlamentni listy"Občané vzkazují prezidentovi: Pomoc, trpím klausofobií"

Část občanů, kteří nesouhlasí s výroky prezidenta Klause a jeho spolupracovníků vůči menšinám, se rozhodli, že svůj nesouhlas dají najevo v kalendáři, který hlava státu obdrží. Lidé zde na fotografiích drží nápisy, kterými se občané proti prezidentovi vymezují, např.: Jsem lesba, ale propisky si kupuji.

tyden"Jsem lesba, ale pero si kupuji." Kalendář útočí na Klause"

Prezident Václav Klaus dostal kalendář s fotografiemi lidí, kteří nesouhlasí s jeho postojem k sexuálním menšinám. Kalendář odpočítávající zbývající dny Klause v úřadu předal v podatelně prezidentské kanceláře ředitel festivalu Mezipatra Aleš Rumpel a skupina dalších organizátorů akce.

české noviny"Klaus dostal kalendář se vzkazy o sexuálních menšinách"

Praha - Prezident Václav Klaus dnes dostal kalendář s fotografiemi lidí, kteří nesouhlasí s jeho postojem k sexuálním menšinám. Kalendář odpočítávající zbývající dny Klause v úřadu předal v podatelně prezidentské kanceláře ředitel festivalu Mezipatra Aleš Rumpel a skupina dalších organizátorů akce.

tn.cz"Co vzkazují lesbičky a gayové Klausovi? Podívejte se!"

Lesbičky a gayové se rozhodli, že pro prezidenta Klause vyrobí kalendář, kde mu dají najevo, co si o něm myslí. Podívejte se na fotky.

 

lidovky"Jsem lesba. Sebereš mi pero?' Kalendář útočí na Klause, počítá mu dny"

PRAHA - Organizátoři festivalu Mezipatra mají dárek pro Václava Klause. Předtím než začne 13. ročník Queer filmového festivalu, předá jeho ředitel prezidentovi kalendář, který odpočítává zbývající Klausovy dny v prezidentském úřadu. Jednotlivé strany obsahují vzkazy lidí, kteří nesouhlasí s postojem Klause vůči sexuálním menšinám.

idnes"Pomoc, trpím klausofobií! Prezidentovi to spočítá kalendář homosexuálů"

Zahájení 13. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra předznamená malá provokace. Ve středu Václav Klaus dostane od ředitele přehlídky kalendář, který odpočítává jeho poslední dny v úřadě. Jednotlivé listy obsahují vzkazy lidí, kteří nesouhlasí s postojem prezidenta vůči sexuálním menšinám.

mezipatra2011 - medialni ohlasy - vyber-web2 page_02Prolistujte si ohlasy loňského ročníku Mezipater.

FaLang translation system by Faboba