Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Queer umění po festivalu

logo Mezipater

9. český gay a lesbický filmový festival Mezipatra 2008

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Queer umění po festivalu

topping_and_butch.jpg I život po Mezipatrech nabízí možnosti setkat se s queer uměním. Nové DVD edice přinášejí gay filmy a v Praze se po roce můžete setkat s komediální dvojicí Topping & Butch, známé z letošní "phrase a gay" v pořadu Q: na ty můžete s Mezipatry vyhrát lístky! Zveme Vás i na vernisáž výstavy fotografií z Newyorské Gay Pride.

Lístky pro dva páry na představení Topping& Butch, které do Prahy přiváží Fringe Festival 16. prosince, získají první dvě správné odpovědi na otázku:

From Topping and Butch 's gay english lessons on Q what does 'CAMP' mean?
a. gay men in tents
b. an effeminate way of behaving
c. a gay teacher

Odpovědi posílejte na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Na DVD si pak nenechejte ujít následující filmy: Lidové Noviny vydaly vynikající film Shortbus Johna Camerona Mitchella, který zakončil 7. ročník Mezipater. Reflex vydal klíčový film Pedra Almódovara Zákon touhy, který v polovině osdesátých let naprosto revolučně ukazoval životí styl gayů. Nakladatelství DVD edice startuje řadu romantických gay filmů, přičemž první titul je comingoutová klasika Sebastian .

afrodita-.jpgNa konci měsíce, konkrétně 28. 11., můžete shlédnout vernisáž fotografií z New York Gay Pride.  Justo Almendros je španělský fotograf, který do Prahy přiváží ojedinělou výstavu velkoformátových fotografií, které zachycují dění v ulicích newyorské čtvrti Soho během oslav Gay Pride Day (Dne hrdosti gayů). Celkem 13 fotografií o rozměrech až 2x2 metry  můžete vidět na volně přístupné vernisáži v pátek 28.11. od 20 hodin ve výstavní síni Hotelu Thalia. Fotky mají dokumentární charakter, ojedinělé zakomponování a úžas vzbuzují nejen svou monumentálností, ale hlavně intenzitou prožitku, který zachycují.
Datum: 28.11.2008
Začátek: 20:00
Místo: Eurostars Hotel Thalia, Národní 13, Praha 1

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2008

Mezipatra 2008

  • Diváci: 11 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 30
  • Filmy: 62
  • Web: 32 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, České Budějovice, Český Těšín

Ocenění 2008