Mezipatra Queer Film Festival [WEB ARCHIVE 2000--2012] - Zajímavosti

logo Mezipater

Mezipatra 2007

CO JE QUEER?

Queer osvobozuje od tradič- ního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných katego- riích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.

Zajímavosti

Novinky z festivalu a různé jiné zajímavosti.

A review of the bublina_160a.jpgIzraeli film Bubble by Eytan Fox. In Czech only.

zeropatience2-160a.jpgA review of John Greyson's Zero Patience. In Czech only.

20071101-160000-mezipatra-kombajn-08.jpgInterview about the debate Gay rebels, gay conformists. In Czech only.

 

hrubesmares250.jpgV hlavní soutěžní sekci Mezipater je letos poprvé zastoupen český film. Zároveň se v retrospektivní sekci Zkouška z dospělosti promítají starší české filmy, které se gay a lesbického tématu alespoň nějak dotkly. Jak je vidí diváci?

pusinky.jpgBiography of Petra Ušelová, the screenplay writor for Dolls , the first Czech queer film in the main competition. In Czech only.

Jak informoval online deník Super.cz, britský herec Daniel Radcliffe (18) by si moc rád zahrál homosexuálního špiona.

...gejov, lesieb a ich priateľov

Ahoj bratia a sestry - Česi a Slováci! Blíži sa termín výročia vzniku Československej republiky, a týmto by som Vás chcel pozvať na 11. ročník stretnutia gejov a lesieb - Čechov a Slovákov do krásneho, historického mesta TRENČÍN.

dandysmus-oscar-wilde-5-13.jpg Už od roku 1817, kdy dandy dostává své jméno, je považován za povrchního, extravagantního a zženštilého. Neliší se ani tolik v oblečení nebo úpravě svého zevnějšku, i když i to je pro něj nadmíru důležité, ale nezaměnitelná je zejména jeho póza. Dandy žije ve dvou dimenzích-jednou jako unikátní umělecké dílo a po druhé jako svérázný umělec. A právě tento postoj mu vysloužil ony už zmiňované přívlastky.

The festival team are looking for volunteers. We need help both befor and (mainly) during the festival. In Brno, the festival dates are 26th October - 3rd November, in Prague 5th - 11th November. 

FaLang translation system by Faboba

Znělka 2007

Mezipatra 2007

  • Diváci: 9 000
  • Projekce: 95
  • Doprovodné akce: 16
  • Filmy: 61
  • Web: 26 500 návštěv
  • Ozvěny: Olomouc, Bratislava, Český Těšín

Ocenění 2007